Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που παλεύει για να αλλάξει πορεία ο τόπος

Περιοδεία του Κ. Παπασταύρου στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

RIZOSPASTIS

Στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής, μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία του Κόμματος. Στην περιοδεία συμμετείχε ο Χρήστος Τσοκάνης, επίσης υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος και πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων του δήμου Ασπροπύργου.

Στη διάρκεια της περιοδείας ο Κ. Παπασταύρου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, αρχικά σε συγκέντρωση που έγινε στον χώρο της συντήρησης, στη συνέχεια με τους εργαζόμενους των θαλάμων ελέγχου (control room) του διυλιστηρίου και του εστιατορίου.

Με τις ερωτήσεις τους οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους για τη λεηλασία του εισοδήματός τους από την ακρίβεια και τους αντεργατικούς νόμους που πετσοκόβουν δικαιώματα, για τους πλειστηριασμούς, την ακρίβεια, για τα χάλια της Υγείας και Παιδείας, όπως είπαν, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για τις θέσεις του ΚΚΕ, έθεσαν ερωτήσεις ακόμα και για το «πώς θα πάρουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο, πώς θα γίνει ο διαμοιρασμός», όπως αναφέρθηκε, και άλλα πολλά.

Ο Κ. Παπασταύρου σημείωσε ότι αυτά ακριβώς τα ζητήματα που βασανίζουν τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους, είναι που πρέπει να μπουν στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης και να αποτελέσουν κριτήρια για την πολιτική στάση του καθενός.

Είναι ένα ερώτημα, τόνισε, αν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους θα δώσουν για ακόμα μια φορά το «πράσινο φως» να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που χειροτερεύει μέρα με τη μέρα την καθημερινότητά τους, θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ή αν «θα ακουστεί και με την ψήφο ένα δυνατό φτάνει πια, ένα "ως εδώ", μια μαχητική άρνηση στο να συνεχίσουμε εμείς να πληρώνουμε το μάρμαρο και όχι το μεγάλο κεφάλαιο».

Σημείωσε ότι κάθε νέα κυβέρνηση θα συνεχίζει το έργο της επόμενης, κάθε νέα κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί γίνεται χειρότερο κάθε μέρα το σύστημα, γίνεται χειρότερο και το οικονομικό σύστημα που διψά για όλο και περισσότερα κέρδη σε βάρος των εργαζομένων και το πολιτικό σύστημα που το υπηρετεί.

Το ΚΚΕ, τόνισε, μπαίνει και θα μπει ακόμα περισσότερο ανάλογα με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός εμπόδιο σε νέες αντιλαϊκές εξελίξεις, θα παλέψει για μέτρα ανακούφισης, θα πρωτοστατεί στους αγώνες του, στην οργάνωση της λαϊκής πάλης. Γι' αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που καίει τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας και ανοίγει την προοπτική.

«Αλλά πάνω απ' όλα, το ΚΚΕ είναι η δύναμη που παλεύει για να αλλάξει πορεία ο τόπος». Εφερε ως παράδειγμα τέτοιους κλάδους της οικονομίας όπως είναι η Ενέργεια, τα διυλιστήρια, οι στρατηγικής - για τα συμφέροντα του λαού - σημασίας βιομηχανίες, που αν απελευθερωθούν οι δυνατότητές τους από τα δεσμά του κέρδους των καπιταλιστών και των ανταγωνισμών τους, θα μπορέσουν να γίνουν εργαλεία ευημερίας για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία. «Αυτό μπορεί να συμβεί - επισήμανε - με έναν κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, στα πλαίσια του οποίου ένας ενιαίος φορέας Ενέργειας θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας από τους λιγνίτες και τις εξορύξεις μέχρι και την ηλιακή ενέργεια», οι εργαζόμενοι αντί να χρυσοπληρώνουν το ρεύμα «θα απολαμβάνουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους με συνθήκες εργασίας και ωράρια αντίστοιχα της σύγχρονης πραγματικότητας και δυνατότητας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ