Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ
Να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα!

Αποκαλυπτικές οι απαντήσεις της επιχείρησης, που επικαλέστηκε τους νόμους των κυβερνήσεων...

Να σταματήσει άμεσα η «βιομηχανία» διακοπών ηλεκτροδότησης που έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα σε λαϊκά νοικοκυριά στην Πάτρα, πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα (με ΑμεΑ κ.λπ.), απαίτησαν χτες οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στον ΔΕΔΔΗΕ.

Το τριήμερο της αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, αφού όπως καταγγέλθηκε έγιναν διακοπές από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ακόμα και το απόγευμα της Παρασκευής, σε μια περίπτωση μάλιστα σε σπίτι ανάπηρης η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπισε από την περασμένη Τετάρτη ιδιοκτήτης σπιτιού, για χρέος που δεν ξεπερνούσε τα 470 ευρώ αλλά ο ίδιος αδυνατούσε ακόμα και να πραγματοποιήσει διακανονισμό.

Στις παραπάνω καταγγελίες, όπως και για τη βιομηχανία διώξεων κατά λαϊκών νοικοκυριών για υποτιθέμενες ρευματοκλοπές σε σπίτια, ήταν χαρακτηριστικές οι απαντήσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΔΕΔΔΗΕ σε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας, Δημήτρη Αγγελόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιο βουλευτή, και Δημήτρη Μαρμούτα, υποψήφιο βουλευτή.

Η Διεύθυνση επικαλέστηκε τη νομοθεσία, που μάλιστα τονίστηκε ότι έχει γίνει πιο αυστηρή από το 2017 και μετά (δηλαδή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε συνέχεια απ' τη ΝΔ), και υποστήριξε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ουσιαστικά υλοποιεί τα αιτήματα των παρόχων ρεύματος, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να εξετάσει ποια προβλήματα αντιμετωπίζει κάθε λαϊκό νοικοκυριό ή σπίτι που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Αυτή η απαράδεκτη πρακτική αναφέρθηκε ως «φυσιολογικό» επακόλουθο εφαρμογής της νομοθεσίας, με την επίφαση μάλιστα ότι κάποιος έχει το δικαίωμα να ενταχθεί στα «κοινωνικά τιμολόγια» ή και να κάνει ένσταση, ακόμα κι αν δεν είναι σε θέση να πράξει κάτι τέτοιο (π.χ. ΑμεΑ).

Αποδεικνύοντας δε ότι οι πολιτικές «απελευθέρωσης» της Ενέργειας που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. είναι αυτές που ουσιαστικά ευθύνονται για τα δεινά του λαού και σε αυτόν τον τομέα, οι εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ επικαλέστηκαν τα πρόστιμα που του επιβάλλονται από τους παρόχους αν δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία, και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς και ανάλογα με τα αιτήματα. Με λίγα λόγια, δηλαδή, να αφήνει όσο το δυνατόν περισσότερα λαϊκά σπίτια στο σκοτάδι αν αδυνατούν να τα φέρουν βόλτα, μετακυλίοντας και τους εκβιασμούς. Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή του συνολικού αντιδραστικού πλαισίου που πρόσφατα στην Πάτρα οδήγησε ακόμα και σε θάνατο καρκινοπαθούς ο οποίος ζούσε χωρίς ρεύμα.

Ν. Καραθανασόπουλος: Ο λαός να καταργήσει με την πάλη του την αντιλαϊκή πολιτική

«Το γεγονότα όπου από τη μία η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή πολιτική της καταδικάζει τον λαό στο σκοτάδι, και από την άλλη ο ΔΕΔΔΗΕ εφαρμόζει τη νομοθεσία ως βασιλικότερος του βασιλέως, αποτελούν ένα απαράδεκτο, εκρηκτικό μείγμα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ πετά το μπαλάκι στους προμηθευτές, στη λογική από τον Αννα στον Καϊάφα. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και το οποίο λύνει τα χέρια στον ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς καμία ευαισθησία να κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν μπορεί να πληρώσει.

Αυτά τα γεγονότα είναι απαράδεκτα και γι' αυτό καλούμε τον λαό να κλιμακώσει την πάλη του, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να ανατρέψει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται και με εντολές της ΕΕ. Είναι στα χέρια μας να ανατρέψουμε με τον αγώνα μας αυτήν την κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, και για τα τελευταία περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ