Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το «αναπτυξιακό όραμα» της κυβέρνησης αφορά τα κέρδη των λίγων και όχι τη ζωή του λαού

Το γνωστό παραμύθι ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και η «γεωπολιτική αναβάθμιση» μέσω της εμπλοκής θα φέρουν ευημερία στον λαό, επανέλαβε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του την προηγούμενη Παρασκευή στη Λάρισα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνοδευόταν από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού ξεκίνησε από την 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου συνοδευόμενος από τον πρέσβη των ΗΠΑ είδε τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 που σταθμεύουν εκεί, στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Πλατύκαμπο του δήμου Κιλελέρ και τον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό, ενώ αργότερα μίλησε στην παρουσίαση του «Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Θεσσαλία του 2030», με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει το γνωστό παραμύθι ότι «η ανάπτυξη η οποία θα δημιουργηθεί θέλουμε να είναι μία δίκαιη ανάπτυξη και το αναπτυξιακό μέρισμα να μοιράζεται δίκαια σε όλους».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «οι χρεοκοπημένοι μύθοι που επιστράτευσε ξανά ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, ότι η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων μπορεί να μοιράζεται "δίκαια" στους πολλούς, δεν έχει καμία σχέση με όσα ζει ο λαός της Θεσσαλίας».

Για την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την αξιοποίηση των στρατιωτικών υποδομών της Θεσσαλίας, σημειώνει ότι «μόνο φόβο και ανασφάλεια γεμίζουν τον λαό της ευρύτερης περιοχής η μετατροπή της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, αφού ο ίδιος γίνεται θύμα και στόχος αντιποίνων, αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την πολιτική της εμπλοκής στα ΝΑΤΟικά σχέδια».

Σχολιάζοντας τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του πρωθυπουργού, περί «πρωταθλητισμού στην Ευρώπη του πρωτογενή τομέα», τονίζει ότι «δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουν το εισόδημά τους να ροκανίζεται από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές».

Αλλά και για το αναπτυξιακό πρότυπο της κυβέρνησης, επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας έχουν συσσωρεύσει πολύτιμη πείρα, η οποία τους επιτρέπει να ξέρουν ποιοι θα μετρήσουν νέες απώλειες για να διασφαλιστούν τα κέρδη των νέων επενδύσεων...», σχολιάζοντας πως τα δισ. που παρουσίασε ο πρωθυπουργός «θα κατευθυνθούν για να στηρίξουν την κερδοφορία των ομίλων της λεγόμενης "πράσινης ανάπτυξης", του κατασκευαστικού τομέα, της Ενέργειας και όχι τις ανάγκες του λαού για Υγεία, Παιδεία, αντισεισμική προστασία κ.ά. Ενδεικτικά, δυο χρόνια μετά τον σεισμό στον νομό Λάρισας, ακόμα δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα των σχολείων και εκατοντάδων σεισμόπληκτων που μένουν σε κοντέινερ. Οπως επίσης η άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, που αποτελεί καθημερινό βίωμα στον λαό της περιοχής που τρέμει η ψυχή του μήπως και αρρωστήσει».

Καταλήγοντας τονίζει ότι «αποκαλύπτεται το πραγματικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών: Ισχυρό ΚΚΕ για δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα, στήριγμα στην πάλη για τις ανάγκες του λαού, για να βρει ισχυρό αντίπαλο η επόμενη κυβέρνηση, που θα συνεχίσει να τσακίζει δικαιώματα και ανάγκες για τα κέρδη του κεφαλαίου».

Στα Γρεβενά

Τις ίδιες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για καπιταλιστική ανάπτυξη «για όλους» επανέλαβε ο πρωθυπουργός και από τα Γρεβενά το Σάββατο.

«Ο πρωθυπουργός έχει δώσει δείγματα γραφής για το μεγάλο ενδιαφέρον του για να βοηθήσει τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τον λαό των Γρεβενών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αρνήθηκε να ικανοποιήσει έστω και ένα αίτημα των φορέων των Γρεβενών όπως κατατέθηκαν επανειλημμένα σε Ερωτήσεις στη Βουλή από το ΚΚΕ. Την Επίκαιρη Ερώτηση για το ζήτημα της θέρμανσης μετά το συλλαλητήριο στα Γρεβενά και τις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, για διπλασιασμό έστω του επιδόματος θέρμανσης, τα προβλήματα και την ενίσχυση του νοσοκομείου Γρεβενών σε ιατρικό προσωπικό, τις αποζημιώσεις των αγροτών μετά τη χαμηλή παραγωγή σιτηρών το καλοκαίρι του 2022», σχολιάζει μεταξύ άλλων η ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ και καλεί τον λαό της περιοχής να δώσει «ηχηρή απάντηση σε αυτούς που τον αφήνουν να παγώνει τον χειμώνα, που ανάγκασαν τους νέους να μεταναστεύσουν και να είμαστε η πρώτη περιφέρεια στη μείωση πληθυσμού, που οδηγούν αγρότες και αυτοαπασχολούμενους στη φτωχοποίηση», ενισχύοντας το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ