Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΟΛΑΚΗ
Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει, με ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Πολάκης. Κατά τη μαραθώνια συνεδρίασή του το Εκτελεστικό Γραφείο παρέπεμψε τον Π. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει τη διαγραφή του ή την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας. Στο μεσοδιάστημα, με το ζήτημα θα ασχοληθεί και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Πολάκης έχει ήδη αντικατασταθεί στη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας απ' τον Γ. Ραγκούση, ενώ στη θέση του τελευταίου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τοποθετήθηκε ο Δ. Τζανακόπουλος, αποφάσεις που έλαβε ταχύτατα ο Αλ. Τσίπρας. Πάντως το ενδεχόμενο διαγραφής του συναντά ήδη αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο απ' το «κοινό» του Κρητικού βουλευτή αλλά και από επιφανή στελέχη, όπως οι Δ. Παπαδημούλης, Ν. Φίλης και Γ. Κατρούγκαλος.

Από την πλευρά του, ο Π. Πολάκης έγραψε στο Twitter μεταξύ άλλων ότι «θα τα πούμε όλα στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή».

Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν με ανάρτησή του, με την οποία καταφερόταν κατά δικαστικών, δημοσιογράφων, τραπεζιτών και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ. Ολα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα απ' τη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» διαβεβαίωσε για τη θεσμικότητά του, εικόνα που πασχίζει να φιλοτεχνήσει τελευταία, και δήλωσε ότι δεν διακατέχεται από κανενός είδους ρεβανσισμό.

«Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω διαρροών. Και λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή του πρόσθεσε ότι «νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Η ανάρτηση του Π. Πολάκη προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Α. Ελευθεριανού, που παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλου, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Ρίχνοντας νερό στον μύλο της νέας δικομματικής κοκορομαχίας, με αιχμή την υπόθεση Πολάκη, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε χτες ότι «όπως στρώνεις, κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον "πολακισμό" σε κεντρική γραμμή του κόμματος», κατηγορώντας ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ για «τοξικότητα».

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να αποσύρει τον Ν. Παππά από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με την αιτιολογία ότι το Ειδικό Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Σχετικά, δε, με τον Π. Πολάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταξύ άλλων είπε ότι «για να απαλλαγούν από τον "πολακισμό" το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο άνθρωπος που επί 15 χρόνια παραμένει αρχηγός του κόμματος να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη για την κατρακύλα», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τον «πολακισμό» το «μεδούλι» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο μεταξύ, θεώρησε «αυτονόητο» ότι ο Πολάκης θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψάχνουν για διαφορές στα ...πολιτικά σχέδια των υποψηφίων(2023-09-21 00:00:00.0)
«Μουρμούρα» για Δούκα και Καμπόσο(2023-07-21 00:00:00.0)
Βολική η αντιπαράθεση που εντοπίζει το «βαθύ κράτος» σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς(2023-03-01 00:00:00.0)
Ασφαιρη αντιπαράθεση για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου(2023-03-01 00:00:00.0)
Κουρνιαχτός και χτες για τις απαράδεκτες δηλώσεις Πολάκη(2019-04-25 00:00:00.0)
Αντιδράσεις κομμάτων(2018-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ