Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συνεχίζονται τα ΝΑΤΟικά φορτία θανάτου

Ιδιαίτερα έντονη είναι η κινητικότητα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών που καταγράφεται στην Αλεξανδρούπολη, καθώς πέρα από δυνάμεις του αμερικανικού στρατού, στο ακριτικό λιμάνι συγκεντρώθηκαν εκ νέου και οχήματα του βρετανικού στρατού που συμμετείχαν σε ασκήσεις - πρόβες πολέμου στα Βαλκάνια.

Το βρετανικό γιγάντιο οχηματαγωγό «Eddystone» έδεσε στο ακριτικό λιμάνι το απόγευμα της Τετάρτης και κατέπλευσε προς τη Βρετανία το μεσημέρι της Πέμπτης, φορτωμένο με στρατιωτικό υλικό που συγκεντρώθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αλεξανδρούπολη φορτωμένο σε σιδηροδρομικές αμαξοστοιχίες.

Πρόκειται για τη δεύτερη έλευση του συγκεκριμένου οχηματαγωγού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ πρόκειται για το ίδιο που είχε ξεφορτώσει στρατιωτικό υλικό διαφόρων τύπων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλη, με τη συμβολή στελεχών του Ελληνικού Στρατού, της Ακτοφυλακής και της Αστυνομίας.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο στην Ουκρανία σπάει κάθε ρεκόρ, καθώς μέχρι τον Σεπτέμβρη στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να καταφθάνουν ανά 10ήμερο αμερικανοΝΑΤΟικά πλοία, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης που έχει λάβει μέχρι στιγμής χώρα στην Αλεξανδρούπολη από τον αμερικανικό στρατό, για την αναδίπλωση και την ανανέωση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε Πολωνία και Ρουμανία.

Σειρά έχει το γιγάντιο αμερικανικό οχηματαγωγό «ARC Endurance» που θα δέσει στο ακριτικό λιμάνι σήμερα το πρωί.

Παράλληλα, στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης προσγειώθηκε την Παρασκευή και ένα επιβατικό αεροσκάφος τύπου Boeing 777, το οποίο μετέφερε 108 Αμερικανούς στρατιώτες.

Τέτοιες αεροπορικές μεταφορές στελεχών του αμερικανικού στρατού συνηθίζονται το τελευταίο διάστημα τις παραμονές μεγάλων επιχειρήσεων μεταφοράς προσωπικού και στρατιωτικού υλικού μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, για τις ανάγκες τεχνικής υποστήριξης.

ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ: Τα «ρεκόρ» της εμπλοκής μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τους κινδύνους για τον λαό

Σε σχόλιό της με αφορμή τη νέα επιχείρηση διεκπεραίωσης αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων και πολεμικού υλικού που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και την πληροφορία ότι αυτό χρησιμοποιήθηκε για να σταλθούν αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία, η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει:

«Κανένα κλίμα ενθουσιασμού που προσπαθούν να του καλλιεργήσουν δεν μπορεί να υπάρχει στον λαό της περιοχής από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του λιμανιού και συνολικά των υποδομών του νομού μας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αντιθέτως αυξάνονται η ανασφάλεια και οι κίνδυνοι.

Από στελέχη της ίδιας της αμερικανικής πρεσβείας και συγκεκριμένα από τον λογογράφο του πρώην Αμερικανού πρέσβη Πάιατ μάθαμε πρόσφατα ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό για να σταλούν όπλα στην Ουκρανία, ακυρώνοντας οι ίδιοι όλα τα παπαγαλάκια τους που μιλούσαν για προγραμματισμένες μετακινήσεις ρουτίνας!

Παράλληλα, καθημερινά πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι καμία ασφάλεια για την περιοχή δεν προσφέρει η ΝΑΤΟική παρουσία. Και αν υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν πως η ΝΑΤΟική βάση θα μας προστατέψει, πρέπει να μεταπειστήκαν όταν είδαν τους "τουρίστες" Αμερικανούς, που αλώνιζαν πριν ένα μήνα στην Αλεξανδρούπολη, να κάνουν ασκήσεις απόβασης σε ακτή από κοινού με τον τουρκικό στρατό.

Και όλα αυτά την ώρα που η προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης εντείνεται ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα αποφασίσει την περαιτέρω εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας. Εμπλοκή στην οποία η χώρα μας πρωτοστατεί.

Μάταια, επίσης, προσπαθούν να μας πείσουν πως η χρησιμοποίηση της πόλης ως στρατιωτικού ΝΑΤΟικού κόμβου, καθώς και ενεργειακού, θα φέρει τη λύση στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα της περιοχής, που δεν διαφοροποιούνται από την υπόλοιπη χώρα. Τα πανάκριβα καύσιμα, Ενέργεια, τρόφιμα και ενοίκια εξανεμίζουν το εισόδημα του λαού.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση. Το επόμενο κρίσιμο διάστημα θα ενταθούν η κινητικότητα στο λιμάνι και οι κίνδυνοι που τη συνοδεύουν. Καλούμε τον λαό της περιοχής να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του.

Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, ούτε ορμητήριο ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ