Τρίτη 8 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Λάσπη και αθλιότητες για να καλυφθούν τα αντεργατικά σχέδια σε βάρος των εργαζομένων

Eurokinissi

Στη γνωστή συνταγή του αντικομμουνισμού και της συκοφαντίας των εργατικών αγώνων κατέφυγε ξανά χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, για να καλύψει τα οδυνηρά αντεργατικά σχέδια που προωθούνται σε βάρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στους οποίους η κυβέρνηση, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισε την παραχώρηση, όπως και ο νέος ...επίδοξος «σωτήρας», η εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ, έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο για να δεχτούν την απόλυσή τους χωρίς καν την καταβολή όλων των δεδουλευμένων και της αποζημίωσής τους, το ξεπάστρεμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων, όλα στο όνομα της «εξυγίανσης» των Ναυπηγείων.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία παρουσίασε το πώς προχωράει το ...σχέδιο εξυγίανσης, στην προσπάθεια να απαντήσει στην τεκμηριωμένη τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, «θυμήθηκε» ότι «το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ευθύνονται για την παρακμή της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια». Επιχείρησε έτσι να «ξεπλύνει» συνολικά την πολιτική που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, η οποία οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση και τη συρρίκνωση των Ναυπηγείων.

Είπε ακόμα ο Αδ. Γεωργιάδης «να δώσει το ΚΚΕ τα λεφτά» για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, μίλησε για «τα στειλιάρια του ΠΑΜΕ» και αναμάσησε πολλές ακόμα γνωστές γελοιότητες που ξερνούσαν κάθε φορά οι Λαγοί, οι Παναγιώταροι και διάφορα άλλα φασιστοειδή στη Βουλή αλλά και στο Πέραμα πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.

Εφτασε δε στο σημείο, λέγοντας «καταδικάζουμε τη βία αλλά υπάρχει και η ανθρώπινη διάσταση», να προσφέρει πλήρη κάλυψη στην τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ μέσα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας από ομάδα συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στο Σωματείο Εργαζομένων των Ναυπηγείων, επιχείρηση η οποία αποσκοπούσε καθαρά στην τρομοκράτηση των εργαζομένων του Ναυπηγείου.

Να δώσουν οι εργαζόμενοι τη δική τους απάντηση

«Εγώ καταλαβαίνω τον εκνευρισμό του κ. Γεωργιάδη. Γιατί ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο και όλη αυτήν τη χρεοκοπία και την αποκάλυψη της απάτης με το "καλάθι της νοικοκυράς" όλο σε κάτι τέτοια προσφεύγει», σχολίασε ο Γ. Γκιόκας.

Συνεχίζοντας να δίνει πληρωμένες απαντήσεις στον υπουργό πρόσθεσε ότι «κάπου τα έχουμε ξανακούσει αυτά» τα... «φταίνε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ», υπενθυμίζοντας ότι τα διέδιδαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές «και μετά από μία βδομάδα στήθηκε η δολοφονική επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα».

Οσον αφορά τις ανοησίες «να δώσει το ΚΚΕ τα λεφτά» ο Γ. Γκιόκας σημείωσε ότι «τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις. Εκτός αν στη δική του αντίληψη τα κόμματα είναι επιχειρήσεις. Οτι η ΝΔ δηλαδή είναι επιχείρηση, που έχει βέβαια και πολλά χρέη, πάρα πολλά και που δεν πληρώνει», ενώ κατήγγειλε και τα περί ...«ανθρώπινης διάστασης» για την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του οργανωτικού γραμματέα της ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Γεωργιάδης, αλλά και αυτοί που σιγοντάρουν αυτόν και την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο ψήφισε από κοινού με τη ΝΔ το σχέδιο «εξυγίανσης» των Ναυπηγείων Ελευσίνας στέλνοντας τους εργαζόμενους στο «απόσπασμα» αλλά δεν έβγαλε άχνα σε όλα αυτά τα εμετικά που έλεγε χτες ο υπουργός. Την ίδια ώρα δεχόταν με καμάρι τα συγχαρητήρια του υπουργού ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας» για την «εξυγίανση» των Ναυπηγείων, αφού ήταν και ο πρώτος μεσάζων της ΟΝΕΧ, στην οποία παρέδωσε τα Ναυπηγεία της Σύρου, εξασφαλίζοντας εργασιακό μεσαίωνα στους εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον είναι εργολαβικοί και πληρώνονται με την ώρα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν κι άλλα συμπεράσματα και, μπροστά στην αυριανή πανεργατική απεργία, «να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ