Τρίτη 8 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μόνοι ωφελημένοι από την αμερικανική παρουσία στην περιοχή οι επιχειρηματικοί όμιλοι

Συνέδριο με θέμα «Η συμβολή των ΗΠΑ στην οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» οργάνωσε το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης σε συνεργασία με τη «Διεθνή Πρωτοβουλία Επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας» και τους ΑΗΕΡΑ Κομοτηνής, σε μια ακόμα προσπάθεια να πειστεί ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα οφέλη της «αμερικανικής παρουσίας» στην περιοχή.

«Μια ημερίδα που θα μπορούσε να έχει τίτλο "καλώς ήρθε το δολάριο"», σχολιάζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Προφανώς, επειδή δεν αρκούν τα κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και πολιτευτές των κομμάτων του ευρωΝΑΤΟικού τόξου, περιφερειακή και δημοτικές αρχές και άλλες "αντιπολιτευόμενες" παρατάξεις, ορισμένα τοπικά ΜΜΕ, κάποιοι "δημοσιολόγοι", "αρθρογράφοι", καθηγητές πανεπιστημίων, κέντρα και παράκεντρα, μέχρι και η πρόσφατα ιδρυθείσα... "σφηκοφωλιά» (βλ. "κυψέλη ιδεών και δράσης" στον Εβρο), που έχουν αναλάβει εργολαβία την καλλιέργεια κλίματος ανοχής και υποστήριξης στη στρατηγικής σημασίας παρέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή, επιστρατεύονται αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, η ίδια η Περιφέρεια, ακόμα και αυτοπροσώπως ο πρέσβης των ΗΠΑ!».

Η ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης σημειώνει ότι μόνοι ωφελημένοι από τη «στρατηγική συνεργασία» με τις ΗΠΑ, την παράδοση λιμανιών, στρατοπέδων και άλλων υποδομών και τη «γεωπολιτική αναβάθμιση» της περιοχής ήταν και συνεχίζουν να είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αμερικανικοί αλλά και ελληνικοί.

Επισημαίνοντας ότι οι θέσεις στην αίθουσα της ημερίδας είχαν «κλείσει» για τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων, των κομμάτων τους, των τοπικών αρχών που τους υπηρετούν, καλεί τον λαό της περιοχής «στις 9 Νοέμβρη ας βρεθούμε στις δικές μας θέσεις, νεκρώνοντας τους χώρους δουλειάς, πλημμυρίζοντας τις απεργιακές συγκεντρώσεις!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ