Παρασκευή 29 Απρίλη 2022 - Κυριακή 1 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκθεση εικαστικών έργων στην Αρτα

Εκθεση εικαστικών έργων του βιβλίου «Farindola, To γράμμα που δεν έφτασε ποτέ», του ζωγράφου Τάκη Βαρελά, οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αρτας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», από την Παρασκευή 29 Απρίλη έως την Κυριακή 15 Μάη (καθημερινά, στα δημοτικά διατηρητέα κτίρια της οδού Σκουφά στην πλατεία Αγ. Δημητρίου 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ.).

Η εκδήλωση αφιερώνεται στους 262 ανθρακωρύχους που θάφτηκαν στο ανθρακωρυχείο Bois De Cazier, στη Marcinelle του Βελγίου στις 8/8/1956, και «στα νέα παιδιά της Αρτας που σκοτώθηκαν σε εργατικά ατυχήματα, ιδιαίτερα για τον Χρήστο Ζορμπά», ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο από εργατικό δυστύχημα στη γαλακτοβιομηχανία «Ηπειρος» στις 6/6/2020 και για την υπόθεση εκκρεμεί δίκη την Τρίτη 31 Μάη.

Η έκθεση θα κλείσει με εκδήλωση - παρουσίαση του έργου στην πλατεία Σκουφά, το Σάββατο 14 Μάη στις 8.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Μεράντζα. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Σκαλκώτος, γλύπτης και καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Τάκης Βαρελάς, ζωγράφος και συγγραφέας, και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Αναγνώστου, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δικηγόρος Ευάγγελος Σακέλλιος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ