Παρασκευή 29 Απρίλη 2022 - Κυριακή 1 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απάντηση στην καταστολή δίνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι

Ζωή στο αστυνομοκρατούμενο campus του ΑΠΘ, με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δίνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του ιδρύματος παρά τις διακοπές του Πάσχα, στέλνοντας έτσι μήνυμα ενάντια στην ένταση της καταστολής.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κτηνιατρικής, ΤΕΦΑΑ όπως και ο ΣΟΦΕΘ πραγματοποίησαν την Πέμπτη τουρνουά σκακιού και ποδοσφαίρου 5x5 στην πλατεία Χημείου, λίγα μέτρα μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, την οποία «φυλούν» διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της Ασφάλειας με πρόσχημα τις εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού και την «προστασία» του εργολαβικού συνεργείου.

Καθώς το σκηνικό έντασης και αστυνομοκρατίας συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα, οι φοιτητές δίνουν τη δική τους απάντηση, ενώ την Παρασκευή 29/4 θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι πορεία από το Πολυτεχνείο έως τη ΣΘΕ, όπου οργανώνουν συναυλία.

Το πρωί της Πέμπτης, οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν ξανά κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από το campus. Αντιπροσωπεία μελών των ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων συναντήθηκε με τον αντιπρύτανη Οικονομικών του ΑΠΘ, Χαρ. Φείδα, στον οποίο μετέφερε το πνεύμα των συλλογικών αποφάσεων των φοιτητικών συλλόγων που καταδικάζουν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του πανεπιστημίου, και τόνισε πως αυτή χρησιμοποιείται προσχηματικά με στόχο την προετοιμασία του εδάφους για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org