Παρασκευή 29 Απρίλη 2022 - Κυριακή 1 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καλεί την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας σε άμιλλα για τη στρατολογία και την οικοδόμηση

Η Επιτροπή Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ, ανταποκρινόμενη στην Απόφαση του ΠΓ και της Γραμματείας της ΚΕ, καλεί όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να δώσουν τις επόμενες μέρες και βδομάδες τον καλύτερό τους εαυτό για να πιαστούν οι υψηλοί στόχοι στρατολογίας και οικοδόμησης που έχουν θέσει τα καθοδηγητικά όργανα και οι ΚΟΒ, ενώ καλεί σε άμιλλα την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Εναν χρόνο μετά το 21ο Συνέδριο του Κόμματος και οπλισμένοι από τα συμπεράσματα της δράσης των Οργανώσεών μας, είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα πιο διακριτό τον ρόλο του ΚΚΕ ως ισχυρής οργανωμένης ιδεολογικοπολιτικής εργατικής - λαϊκής πρωτοπορίας, ως του φορέα νέων ιδεών της επαναστατικής κοινωνικής προοπτικής.

Είμαστε περήφανοι για τη στάση που κρατάει το Κόμμα μας απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Είμαστε περήφανοι που το Κόμμα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη σημαντικών εργατικών - λαϊκών αγώνων, εστιών αντίστασης και διεκδίκησης σε πολλούς κλάδους, επιχειρήσεις και χώρους δουλειάς, στην πρώτη γραμμή απέναντι στην κρατική καταστολή, που πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική.

Οι ίδιες οι εξελίξεις προσθέτουν νέες αποδείξεις για τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, την αναγκαιότητα της επαναστατικής του ανατροπής, της διεξόδου του σοσιαλισμού ως της μοναδικής φιλολαϊκής απάντησης στα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τον 21ο αιώνα και απαιτούν τη λύση τους.

Η δράση του Κόμματός μας τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον ρόλο της κομμουνιστικής πρωτοπορίας στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την ανάγκη να δυναμώσουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε κρίσιμους χώρους και κλάδους. Να ισχυροποιηθεί ολόπλευρα το ΚΚΕ σε νέες παραγωγικές ηλικίες, σε εργατικές - λαϊκές γειτονιές, στους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες των εργατικών- λαϊκών δυνάμεων.

Μπροστά στην Πρωτομαγιά, μέρα της εργατικής τάξης, καλούμε όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αττική να δυναμώσουν αυτήν τη μάχη. Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, προς τιμήν αυτού του εορτασμού, να αποδώσουν "κόκκινα μεροκάματα" και οικονομική εισφορά για τη στήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ.

Εχει αποδειχθεί ότι η κομμουνιστική άμιλλα ενισχύει την πρωτοβουλία, την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων για την κατάκτηση υψηλών στόχων, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό, στη συνεργασία, στη συντροφικότητα, διαπαιδαγωγεί, καθώς εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματός μας και αποτελεί παλιά, δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε σε άμιλλα την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, με την πεποίθηση ότι το Κόμμα μας θα βγει από αυτή με περισσότερες και πιο γερές Κομματικές Οργανώσεις.

Σε περίπτωση που οι σύντροφοί μας από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας κερδίσουν στην άμιλλα, με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί, αναλαμβάνουμε να φιλοξενήσουμε αντιπροσωπεία πρωτοπόρων συντρόφων και νέων κομματικών μελών στην Αθήνα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org