Παρασκευή 29 Απρίλη 2022 - Κυριακή 1 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δράσεις των Επιτροπών Ειρήνης

Στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη φορέων οργανώνει την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), με στόχο την από κοινού οργάνωση του διημέρου που θα κορυφωθεί με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στις 22 Μάη.

Παράλληλα, διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μάη, ενταγμένο στις συνολικές δραστηριότητες για το Πανελλαδικό Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, ανακοίνωσε η Γραμματεία Αρκαδίας της ΕΕΔΥΕ, από κοινού με την Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» - Ημιμαραθώνιος και τους Συλλόγους Ορειβατών - Οικολόγων Αρκαδίας, Βετεράνων Αθλητών Στίβου και Δρομέων Υγείας Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στην Κερασίτσα, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, με κατάθεση στεφανιών στην πλατεία Ειρήνης, όπου βρίσκεται και το άγαλμά του.

Οι κύριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μάη, με τον 4ο Ημιμαραθώνιο (21 χλμ.) Αγώνα Δρόμου Ειρήνης, με αφετηρία το μνημείο των αλύγιστων της ταξικής πάλης, εκτελεσθέντων του Μοριά του έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης 1947-1949 (γνωστού ως θανατοδικείου), πίσω από τις φυλακές της πόλης. Από εκεί οι συμμετέχοντες θα κινηθούν προς την Κερασίτσα και την πλατεία Ειρήνης του χωριού και εν συνεχεία στο Στάδιο της Τεγέας και τον Αγιο Σώστη, με τον τερματισμό να γίνεται στην πλατεία Πετρινού της Τρίπολης, όπου θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ