Παρασκευή 29 Απρίλη 2022 - Κυριακή 1 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει την κατάπτυστη ανακοίνωση της ITUC

«It's bad for workers and bad for business»: Κακή για τους εργαζόμενους αλλά και για τις επιχειρήσεις χαρακτηρίζει η ITUC την έλλειψη μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία. Με αφορμή τη σχετική Παγκόσμια Μέτρα (28 Απρίλη) επισημαίνει το «κόστος» που συνεπάγονται για την οικονομία οι άδειες ασθενείας, τα επιδόματα αναπηρίας, η μείωση της παραγωγικότητας.

Την κατάπτυστη ανακοίνωση της ITUC σχολιάζει σε δελτίο Τύπου το ΠΑΜΕ. «Τη μέρα που οι εργαζόμενοι διεκδικούν μέτρα προστασίας της ζωής και τιμούν τους συναδέλφους τους που χάθηκαν ή σακατεύτηκαν από το κυνήγι του κέρδους των πολυεθνικών, η ITUC αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τον ρόλο της ως μηχανισμού των εργοδοτών», σημειώνει.

Στο δελτίο της ITUC «απουσιάζουν κακές λέξεις όπως "καπιταλισμός" ή "εκμετάλλευση"», ενώ η ίδια η γενική γραμματέας της, Sharan Burrow, δηλώνει: «"It's bad for workers and bad for business", δηλαδή "κακό για τους εργάτες, κακό και για τις μπίζνες"», την ίδια ώρα που «τα κέρδη των εργοδοτών είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργατών και στην κατάργηση των ελάχιστων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

«Οι εργάτες δεν έχουν κοινά συμφέροντα με τα αφεντικά! Ο αγώνας για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργατών είναι δεμένος με τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, στα κέρδη και τις μπίζνες των αφεντικών. Με την απομόνωση των οργάνων της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα, την απομόνωση των μηχανισμών της όπως η ITUC», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ