Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Κακή παράσταση» η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Με σκοπό να αντιστρέψει την πραγματικότητα των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία της Λάρισας επισκέφτηκε την πόλη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης. Με στημένες φιέστες με διοικήσεις νοσοκομείων, να προβάλλουν ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε σημαντικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και με στόχο τη διαφήμιση της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», η κυβέρνηση από τη μία επανέλαβε το παραμύθι ότι τάχα έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της και από την άλλη έριξε το μπαλάκι των ευθυνών ξανά στον λαό, μπας και αποκρύψει τις δικές της.

Με αφορμή την παρουσία του αν. υπουργού, η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «κακή παράσταση» την επίσκεψή του, συμπληρώνοντας πως «η αλήθεια είναι ότι το ΓΝΛ η πανδημία το βρήκε σε κατάσταση αποδόμησης, λόγω της μακροχρόνιας υποχρηματοδότησης και της μνημονιακής καρατόμησης του οργανογράμματός του το 2012, με την κατάργηση του 25% περίπου των οργανικών θέσεων. Συνολικά οι ελλείψεις σε προσωπικό προσεγγίζουν σήμερα το 40%, ενώ η χρόνια εγκατάλειψη αποτυπώνεται στην εμφανή σημαντική φθορά των υποδομών και του εξοπλισμού. Ενδεικτικό του μεγέθους της υποστελέχωσης είναι ότι μέχρι σήμερα από τις 11 οργανικές θέσεις παθολόγων καλυμμένες είναι μόνο οι 5, ενώ οι 3 παθολόγοι που διορίστηκαν πρόσφατα εκτιμάται ότι θα αναλάβουν υπηρεσία κατά τον Ιούλη. Τον Απρίλη έγινε αιφνιδιαστική επιχείρηση μετατροπής του ΓΝΛ σε νοσοκομείο COVID-19, με πολλούς κινδύνους για τους ασθενείς. Οι νοσηλευόμενοι άρρωστοι αιφνιδιαστικά μεταφέρθηκαν σε ΜΕΘ και σε αντίστοιχα κλινικά τμήματα των δύο ιδιωτικών νοσοκομείων της πόλης, και η ΜΕΘ, όλος ο Χειρουργικός Τομέας και τα δύο Τμήματα Παθολογίας μετατράπηκαν σε τμήματα COVID-19. Οσο για το κατά πόσο αντεπεξήλθε το δημόσιο σύστημα Υγείας, με αυτήν την αλλαγή λειτουργίας ακυρώθηκαν δεκάδες προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, δεν εξυπηρετήθηκαν οι χειρουργικές ανάγκες αρρώστων με καρκίνο, ούτε καν το προβλεπόμενο από τις Υπουργικές Αποφάσεις ελάχιστο ποσοστό 20% του χειρουργικού έργου».

Ταυτόχρονα επισημαίνει πως το «νέο ΕΣΥ» που προπαγανδίζουν προωθεί την πλήρη προσαρμογή της λειτουργίας των δημόσιων υγειονομικών μονάδων στα επιχειρηματικά κριτήρια, την πλήρη απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την Υγεία, την παροχή υπηρεσιών στη βάση τού «ό,τι πληρώνεις, άμεσα ή έμμεσα παίρνεις». Επίσης αναδεικνύει ότι το «νέο ΕΣΥ» επιβάλλει στους υγειονομικούς να γίνουν πιο «φθηνοί», αλλά να συμβάλλουν ώστε και οι ασθενείς να στοιχίζουν λιγότερο, προκειμένου οι ισολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων - επιχειρήσεων να αποτυπώνουν όσο το δυνατόν υψηλότερα κέρδη. Ομως «όλα αυτά τα κριτήρια του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας, του "κόστους - οφέλους", έφεραν και την περίοδο της πανδημίας τα τραγικά αποτελέσματα στην υγεία του λαού».

Κλείνοντας, η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, καλεί τους υγειονομικούς, τον λαό της πόλης να κάνει δική του υπόθεση την υπεράσπιση της Υγείας του, να δυναμώσει τη μαζική οργανωμένη πάλη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας, με επαρκή εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, με δωρεάν παροχή όλων των σύγχρονων υπηρεσιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εφημερίες «τρόμου» με τους υγειονομικούς υπό κατάρρευση και στοιβαγμένους τους ασθενείς(2021-11-10 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - συναυλία το Σάββατο στην Ελευσίνα(2021-05-12 00:00:00.0)
Παζάρια με τους κλινικάρχες αντί για επίταξη, ενώ τα νοσοκομεία γονατίζουν!(2021-03-09 00:00:00.0)
Διεκδίκησαν ξανά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού(2021-01-14 00:00:00.0)
Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας που καλπάζει(2020-11-20 00:00:00.0)
Συνθήκες ασφυξίας για τους υγειονομικούς και τον λαό(2020-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ