Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προπηλακισμοί στελεχών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από θρασύδειλα φασιστοειδή

Την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση σε στέλεχος της ΚΝΕ, φοιτήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, την Κυριακή, μέσα σε συρμό του Ηλεκτρικού, από ομάδα 15 θρασύδειλων «ψεκασμένων» της φασιστοσυμμορίας «propatria», που επιχείρησαν με βρισιές και σπρωξιές να την τρομοκρατήσουν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ.

«Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα μας φοβίσουν με τέτοιες ενέργειες!», τονίζει η Οργάνωση της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι φοιτητές και οι φοιτήτριες με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 16 Ιούνη και στο Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στις 18 και 19 Ιούνη θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει.

Η επίθεση αυτή ήρθε να προστεθεί στον προπηλακισμό στελέχους του ΚΚΕ στο Νέο Ηράκλειο την ίδια μέρα και σε άλλες ενέργειες της συγκεκριμένης συμμορίας, στην οποία συμμετέχουν αρκετοί γνώριμοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

«Στο ΚΚΕ, στην ΚΝΕ, στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα δεν πιάνουν απειλές», τονίζει η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου Αττικής του ΚΚΕ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι φασιστικές θρασύδειλες ομάδες που δρουν στον δήμο φαίνεται να ενοχλήθηκαν από τη δράση της, καθώς «το τελευταίο διάστημα έχουν ξαναβγεί από τα λαγούμια τους, σκίζοντας και καίγοντας πανό έξω από σχολεία της περιοχής, αλλοιώνουν συνθήματα της ΚΝΕ στους τοίχους. Ενώ σήμερα 13/6 έφτασαν στο σημείο να προπηλακίσουν στέλεχος του ΚΚΕ στην περιοχή, σκίζοντας μάλιστα τις αφίσες που καλούσαν στην αυριανή πολιτική συγκέντρωση του Κόμματός μας».

Λίγες μέρες μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των μαζικών φορέων στο Λεκανοπέδιο, σημειώνει, «και μόλις λίγες μέρες πριν την επόμενη απεργιακή συγκέντρωση αποφάσισαν οι φασίστες να βγουν στο φως του ήλιου και να δείξουν τι είναι αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί! (...) Τους ενοχλεί που το Κόμμα διαρκώς παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να αναδείξει ότι υπάρχει διέξοδος απ' αυτό το σάπιο σύστημα που ζούμε σήμερα γιατί οι φασίστες είναι παιδιά της σαπίλας αυτού του συστήματος. Τους ενοχλεί που μιλάμε για μια άλλη κοινωνία, όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, γιατί οι φασίστες είναι τα τσιράκια των εκμεταλλευτών, των αφεντικών. Τους ενοχλεί που παλεύουμε για μια κοινωνία όπου την εξουσία θα έχει η εργατική τάξη και όχι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες, γιατί οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλά τους (...) Τους ξεκαθαρίζουμε πως στο ΚΚΕ, στην ΚΝΕ, στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα δεν πιάνουν απειλές».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org