Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τους δημάρχους Βύρωνα και Υμηττού - Δάφνης συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με τους δημάρχους Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, και Υμηττού - Δάφνης, Αναστάσιο Μπινίσκο, δηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού για να μην ιδιωτικοποιηθεί η έκταση του λόφου Κοπανά, που περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Κανέλλα Γεωργοπούλου, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και ο Βαγγέλης Γείτονας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βύρωνα.

Οι δήμαρχοι, αφού έδωσαν στον Δ. Κουτσούμπα αναμνηστικά και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων», τον ενημέρωσαν για τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από το θέμα και τις κινήσεις που σχεδιάζουν οι δύο δήμοι.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «το ΚΚΕ στηρίζει από θέση αρχής τους αγώνες του λαού για ελεύθερους δημόσιους χώρους με κοινωνικό χαρακτήρα. Το ενδιαφέρον μας δεν είναι όψιμο, όπως άλλων πολιτικών δυνάμεων. Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί με τον χώρο, που κατακτήθηκε χάρη στους λαϊκούς αγώνες και τη συμβολή των κομμουνιστών δημάρχων». Υπογράμμισε ότι «ως Κόμμα δεν θεωρούμε τυχαία την εξέλιξη της υπόθεσης, μιας και διανύουμε μια εποχή ραγδαίας επιθετικότητας του κεφαλαίου σε μια σειρά δημόσιους χώρους, που ιδιωτικοποιούνται και θα στερήσουν από τον λαό την πρόσβασή του στον πολιτισμό και τον αθλητισμό». Κλείνοντας επεσήμανε ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει κάθε τρόπο και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις γι' αυτόν τον αγώνα, όπως έκανε πάντα.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ