Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Προκλητική μήνυση και ψήφισμα ενάντια σε απεργούς με «λαγό» τη ΧΑ

Την απόφαση της περιφερειακής αρχής Ιονίων Νήσων να μηνύσει τους εκατοντάδες απεργούς που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Κέρκυρα την περασμένη Πέμπτη, μερα πανελλαδικής απεργίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση». Κάλυψη στην απόφαση δίνει ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με «λαγό» μάλιστα δυνάμεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, εκφράζοντας το ταξικό τους μίσος για τη μαζική κινητοποίηση του Κερκυραϊκού λαού ενάντια στην εργασιακή κόλαση που ζει.

Αφορμή για την προκλητική μήνυση ήταν ένα συμβολικό δρώμενο συνδικαλιστών των εργατικών σωματείων στη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου. Εξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, παρουσία εκατοντάδων απεργών τοποθετήθηκε κάδος σκουπιδιών που ρίχτηκε συμβολικά μέσα αντίγραφο του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη και μια καρέκλα μαζί με τη σημαία της ΕΕ που είχαν αφαιρεθεί από το εσωτερικό του κτιρίου, θέλοντας οι απεργοί να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους «να πετάξουν στα σκουπίδια», να ακυρώσουν δηλαδή στην πράξη, τους αντεργατικούς νόμους κυβερνήσεων και ΕΕ.

Ως «απάντηση», η περιφερειακή αρχή υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων για προσβολή δημοσίου συμβόλου και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και μάλιστα δημόσιας αρχής στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Σαν να μην έφτανε ο παραπάνω κατήφορος, μια μέρα μετά, την Παρασκευή 11/6, στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υιοθετήθηκε ψήφισμα κατά των απεργών (!) καθ' υπόδειξη και προτροπή των εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, θέτοντάς το ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και μετά την ολοκλήρωση των θεμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα, μεγάλος αριθμός συμβούλων απουσίαζαν από τη διαδικασία ή ψηφίσαν καθ' οδόν για την προγραμματισμένη φιέστα των 40 χρόνων ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ, ενώ οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ είχαν αποχωρήσει πριν τη συζήτηση του 3ου και τελευταίου θέματος, διαμαρτυρόμενοι για την αυταρχική στάση του προέδρου από την αρχή της συνεδρίασης.

«Χαρακτήρισαν ως "ένα πλήθος αγνώστων" τη μαζικότατη διαδήλωση εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίας και συνταξιούχων ενάντια στον νέο αντεργατικό εφιάλτη, (...) "όχλο" τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Κέρκυρας», τονίζεται στην ανακοίνωση των εκλεγμένων του Κόμματος και επισημαίνεται ότι «η ίδια περιφερειακή αρχή, (ήταν) που πέταξε στον "κάδο απορριμμάτων" τα αιτήματα και την αγωνία των εργαζομένων από όλα τα νησιά, καταψηφίζοντας όλα τα αιτήματά τους που είχαν καταθέσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Αμεση ήταν η απάντηση των εργατικών σωματείων του νησιού με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο στη φιέστα για τον εορτασμό «40 χρόνια Ιόνια Νησιά στην Ενωμένη Ευρώπη» της ΕΥΔ Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα Ανάκτορα Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου στην Κέρκυρα. Παράλληλα ψήφισμα 14 εργατικών σωματείων απαιτεί την απόσυρση της κατάπτυστης μήνυσης, δηλώνοντας ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την υποστελέχωση υπηρεσιών(30/10/2019)
Γενίκευση ελαστικών ωραρίων με τη βούλα ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ(24/5/2019)
Νέες δίκες για κινητοποιήσεις αγροτών - εργατών(4/6/2014)
Αμεσα μέτρα για τις πλημμύρες(29/11/2013)
Απόφαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη(12/2/2013)
Ποικιλόμορφες εκδηλώσεις ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά(1/3/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org