Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η εθελοντική αιμοδοσία ύψιστη πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς ζωής

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αιμοδότη:

«Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς ζωής προς τον άνθρωπο, ανεξαρτήτως φυλής, εθνότητας, θρησκείας και καταγωγής.

Η ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά των χιλιάδων εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποιείται σε αντίξοες συνθήκες από την ελλιπή ανάπτυξη και στελέχωση των δημόσιων κέντρων αιμοδοσίας και κυρίως ότι αυτή πραγματοποιείται σε ένα εχθρικό κοινωνικό - οικονομικό περιβάλλον στο οποίο κυριαρχεί η ατομικότητα, η ανταγωνιστικότητα και το κέρδος. Από αυτήν την πλευρά η προσφορά ζωής των εθελοντών αιμοδοτών αντανακλά και προσφορά γενικότερων θετικών μηνυμάτων στον λαό.

Η διάθεση προσφοράς που παραδοσιακά υπάρχει στον λαό μπορεί να αποκτήσει ακόμα πιο μαζικό χαρακτήρα όταν με ευθύνη του κράτους συστηματοποιηθεί η προβολή της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους και να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, με επαρκή στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό.

Ως ΚΚΕ έμπρακτα στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν οι Οργανώσεις μας, αλλά και μέσα από τους φορείς του εργατικού και του λαϊκού κινήματος. Παλεύουμε ώστε το αίμα να αξιοποιείται σαν "πηγή" ζωής για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και όχι να χύνεται στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών πολέμων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ