Σάββατο 14 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 15 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Πελοπίδας Μελισσάρης

Πρόεδρος του ΔΣ του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Βοιωτίας - Εύβοιας και Αυλώνα

Το σωματείο ξεκίνησε τις παρεμβάσεις του ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Σε συνεργασία και με ένα επιχειρησιακό σωματείο, πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις των 4 από τις 8 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας, με βάση το πλαίσιο αιτημάτων που διαμόρφωσε.

Παράλληλα, συζητάμε την κατάσταση και τα αιτήματα με τους συναδέλφους σε κάθε χώρο, ακόμη και με την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων.

Η δράση φέρνει αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων η χορήγηση μέσων προφύλαξης όπου υπήρχαν ελλείψεις, η χορήγηση πρόσθετων αδειών με αποδοχές σε εργαζόμενους που απουσιάζουν λόγω ευπαθούς ομάδας, η κάλυψη των μοριακών τεστ από τους εργοδότες.

Δεν εφησυχάζουμε όμως γιατί τα ίδια ζητήματα επανέρχονται, ακόμα κι εκεί που η πίεση αρχικά «έπιασε τόπο». Τη στιγμή που μιλάμε έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα σε τρία εργοστάσια του κλάδου. Σε όλη αυτήν την προσπάθεια είναι φανερό ότι έχουμε απέναντί μας τη σταθερή επιδίωξη των εργοδοτών να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας λόγω του κόστους που αυτά συνεπάγονται, παρά τις όποιες διαφορές υπάρχουν από εταιρεία σε εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι ο βαθμός οργάνωσης και συσπείρωσης των εργαζομένων σε κάθε χώρο, αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα πίεσης προς την εργοδοσία. Βλέπουμε έτσι ότι εκεί που το σωματείο έχει μεγαλύτερη επιρροή η πίεση είναι μεγαλύτερη και τα αποτελέσματα καλύτερα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάντησαν με απεργία στις εκατοντάδες απολύσεις που σχεδιάζει η εταιρεία (2023-07-19 00:00:00.0)
Να παρθεί πίσω η τροπολογία, να μη μονιμοποιηθεί η τηλεργασία (2022-02-08 00:00:00.0)
Οι καταγγελίες των σωματείων επιβεβαιώνουν τις πολλαπλές εστίες (2021-03-23 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα κρούσματα σε χώρους δουλειάς λόγω των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας (2020-12-15 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης απέναντι στην επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης (2020-03-13 00:00:00.0)
Απέσπασαν δέσμευση για τα δεδουλευμένα (2015-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ