Σάββατο 14 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 15 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Το Σάββατο οι ανακοινώσεις για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Χωρίς ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας έγινε τελικά η ενημέρωση για την πανδημία την Παρασκευή, παρά τις διαρροές που υπήρχαν από το πρωί της ίδιας μέρας για το κλείσιμο και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Λοιμωξιολόγοι είχαν υποστηρίξει ότι πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που μετρούν ήδη μια βδομάδα κλειστά με την έναρξη του γενικού lockdown, με την αιτιολογία ότι αυτό πρέπει να γίνει για να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ενηλίκων και όχι επειδή υπάρχει διασπορά μέσα στα ίδια τα σχολεία. Κάτι όμως που δεν μπορεί να εκτιμηθεί επακριβώς, εφόσον τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο δεν προβλέπουν τη διενέργεια μαζικών τεστ στα σχολεία, ακόμα κι εκεί που εντοπίζονται κρούσματα και τα παιδιά και οι έφηβοι είναι στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Συζήτηση έγινε για το αν θα ήταν πρόσφορο να κλείσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μόνο στη Θεσσαλονίκη και ίσως σε κάποιες άλλες περιοχές που εμφανίζονται περισσότερο επιβαρυμένες από την πανδημία, ωστόσο εκφράστηκαν και απόψεις για γενικευμένο κλείσιμο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας είχε παρουσιάσει τις προηγούμενες μέρες «σχέδιο» για ενδεχόμενο κλείσιμο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με 220 μαθήματα της «εκπαιδευτικής τηλεόρασης» που έχουν δημιουργηθεί και θα προβάλλονται από την ΕΡΤ, αλλά και σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (με τις γνωστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αγκομαχούν), σε μεσημεριανές και απογευματινές ώρες όμως, προκειμένου προφανώς να μην «μπουκώσει» για άλλη μια φορά το σύστημα.

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης, που από τη μία επιμένει ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά και ότι είναι τα τελευταία που θα κλείσουν, και από την άλλη τα κλείνει μέσα σε μια μέρα, συνεχίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις για το αν θα λειτουργήσουν τελικά και πώς τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία από τη Δευτέρα που μας έρχεται, αποφασίστηκε να γίνουν το Σάββατο 14 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ