Σάββατο 14 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 15 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ
Ο πρώτος θάνατος κρατούμενου από κορονοϊό

Σοβαρή είναι η κατάσταση στις φυλακές των Διαβατών. Την Παρασκευή πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει ήδη ο πρώτος καταγεγραμμένος θάνατος κρατούμενου από Covid-19, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη. Από τους 250 κρατούμενους που έχουν υποβληθεί σε τεστ, περισσότεροι από 100 έχουν βρεθεί θετικοί, ενώ επισπεύδονται οι διαδικασίες για να πραγματοποιηθούν τεστ και στους υπόλοιπους, οι οποίοι είναι πάνω από 200.

Το πρώτο κρούσμα στις φυλακές Διαβατών εντοπίστηκε στις 20 Οκτώβρη, σύμφωνα όμως με τα όσα αναφέρουν κρατούμενοι και εργαζόμενοι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους πέρασαν πολλές μέρες μέχρι να επισκεφτεί τις φυλακές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να κάνει τεστ, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλη πλέον η διασπορά του ιού. Την ίδια στιγμή, δυσφορία επικρατεί μεταξύ των κρατουμένων, αφού το αποτέλεσμα της καραντίνας είναι να μην μπορούν να προαυλιστούν. Επτά ή οκτώ άτομα είναι αναγκασμένα να βρίσκονται στο ίδιο κελί ολόκληρη τη μέρα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι διαμαρτυρίες.

Την έλλειψη μέτρων στις φυλακές για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού έχει καταγγείλει και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, αναφέροντας πως κρούσματα έχουν καταγραφεί στο 47% των φυλακών της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ