Σάββατο 14 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 15 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΟΜΥ ΤΑΥΡΟΥ
Μεγάλος κίνδυνος να κλείσει η μοναδική μονάδα ΠΦΥ στην περιοχή

Κινητοποίηση την περασμένη Παρασκευή από σωματεία και φορείς

Από την κινητοποίηση
Από την κινητοποίηση
Την Παρασκευή το πρωί, μαζικοί φορείς (Σύλλογος Γυναικών και παράρτημα της Ενωσης Συνταξιούχων) του Ταύρου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα ιατρεία ΤΟΜΥ Ταύρου, που με απόφαση της κυβέρνησης προβλεπόταν να κλείσουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλλα Βαλαβάνη και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μοσχάτου - Ταύρου Παναγιώτης Κυριαζίδης.

Στις 12/11 ανακοινώθηκε πως οι μόλις 4 γιατροί του παραρτήματος της μοναδικής δημόσιας δομής ΠΦΥ (μεταξύ των οποίων και ο μοναδικός πνευμονολόγος) στον Ταύρο από τη Δευτέρα θα μεταφερθούν στην ΤΟΜΥ Κεραμεικού προκειμένου να «καλύψουν» τα κενά από τις εκεί μετακινήσεις. Δηλαδή, ανακοινώθηκε πως μια ολόκληρη κοινότητα, με πάνω από 15.000 κατοίκους, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, 5 δημοτικά σχολεία, 2 Γυμνάσια, 1 Λύκειο και 1 ΕΠΑΛ, μεγάλες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες, θα μείνει χωρίς Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας. Κάτω από τις αντιδράσεις του τελευταίου διαστήματος, ανακοινώθηκε τελικά αναστολή της απόφασης, μέχρι νεωτέρας.

Ο Χρήστος Κατσώτης μίλησε για τις ευθύνες της κυβέρνησης που συρρικνώνει το δημόσιο σύστημα Υγείας, κάτι που αποδεικνύεται και από το κλείσιμο της Τοπικής Μονάδας Υγείας στον Ταύρο. Απηύθυνε δε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 26 Νοέμβρη για την προστασία της υγείας του λαού.

«Μας αναγκάζουν να πηγαίνουμε σε άλλες περιοχές για τις εξετάσεις μας ή για τα φάρμακά μας, ή να απευθυνθούμε στον ιδιωτικό τομέα βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στην ουσία μας λένε πεθάνετε αβοήθητοι, μας υποβιβάζουν σαν ανθρώπους, μας υποτιμούν, μας θεωρούν αναλώσιμο υλικό (...) Κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος μπροστά στον κίνδυνο ότι ο ίδιος ή κάποιος από την οικογένειά του, ένας φίλος ή ένας συνάδελφός του θα χρειαστεί κάποια στιγμή βοήθεια και θα βρει κλειστές τις πόρτες της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΙΚΑ Ταύρου). Οι υπόλοιπες παθήσεις, τα χρόνια προβλήματα υγείας παραμένουν και απαιτούν θεραπεία», καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Γυναικών και το Παράρτημα Συνταξιούχων Μοσχάτου - Ταύρου, οι οποίοι μια μέρα νωρίτερα πραγματοποίησαν πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτω από την πίεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ