Σάββατο 14 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 15 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρόθυμος «λαγός» της κυβέρνησης για νέες ανατροπές η ηγεσία του ΠΙΣ

Ανακοίνωση με αφορμή τους όρους απασχόλησης των ιδιωτών στο δημόσιο σύστημα Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας

«Αντί η κυβέρνηση να εντάξει, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά, τους ιδιώτες γιατρούς στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας και να τους εξασφαλίσει τα μέσα για να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς, τους δελεάζει με προκλητικά προνόμια», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της και καταγγέλλει ότι, την ίδια ώρα, «η κυβέρνηση προκλητικά καθυστερεί να εγκρίνει το κονδύλι για την πληρωμή των εφημεριών και των υπερωριών του προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

Για τις «προτάσεις» της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) σχετικά με τους όρους απασχόλησης των ιδιωτών γιατρών στο δημόσιο σύστημα Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας, η ΟΕΝΓΕ αναφέρει: «Οι προτάσεις της ηγεσίας του ΠΙΣ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το "κυβερνητικό σχέδιο" πλήρους κατάργησης της αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και της πλήρους ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας σε βάρος των ασθενών με πρόσχημα την πανδημία.

Συγκεκριμένα, με τις "προτάσεις" της η ηγεσία του ΠΙΣ ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί:

  • Προκλητικά προνόμια για τους ιδιώτες γιατρούς που θέλει άλλη μια φορά η κυβέρνηση να φέρει με μπλοκάκια στα δημόσια νοσοκομεία (τουλάχιστον 3.000 ευρώ καθαρή μηνιαία αποζημίωση, κατοχύρωση ταυτόχρονης διατήρησης ιδιωτικού ιατρείου και ταυτόχρονης συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές, πενταπλάσια μοριοδότηση για θέση επιμελητή ΕΣΥ).
  • Πρόσθετα προνόμια και σε άλλους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, επί λέξει "αγορά υπηρεσιών" από αυτούς, με κρατικό χρήμα.
  • Επαναφορά όσων πρώην γιατρών ΙΚΑ είχαν επιλέξει το ιδιωτικό επάγγελμα με διατήρηση του προνομίου ιδιωτικού επαγγέλματος.
  • Κατάργηση της μόνιμης, πλήρους, αποκλειστικής απασχόλησης και για τους ήδη υπηρετούντες γιατρούς του ΕΣΥ με επέκταση και σε αυτούς του προνομίου ιδιωτικού ιατρείου και συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια.
  • Επαναφορά και όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί το 2019 (που είναι ήδη 68 ετών και άνω).

Δηλαδή, η κυβέρνηση προωθεί αντιδραστικές αλλαγές που όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, απεναντίας αφήνουν εκτεθειμένο το λαό μας και υπονομεύουν ακόμα περισσότερο την πρόσβαση του πληθυσμού σε απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας που τις έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε (...)».

«Αν κάποιοι νομίζουν πως οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί θα κάθονται με σταυρωμένα χέρια να καμαρώνουν την κυβέρνηση και τους πρόθυμους λαγούς της (με πρώτο και καλύτερο πρόθυμο λαγό το προεδρείο του ΠΙΣ) να κατεδαφίζουν κάθε έννοια δωρεάν δημόσιας Υγείας για το λαό μας, είναι πολύ, μα πάρα πολύ γελασμένοι. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Το έχουμε ήδη αποδείξει το 2019», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας ενάντια στους σχεδιασμούς πλήρους εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας(10/12/2019)
Κινητοποίηση στη φιέστα της ηγεσίας του ΠΙΣ για τις ΣΔΙΤ(7/12/2019)
Καταγγέλλει τη μεθόδευση για τον καταλογισμό αστικών αποζημιώσεων σε γιατρούς(6/12/2019)
Να «κουκουλώσει» τις αρνητικές εξελίξεις επιδιώκει η κυβέρνηση(2/2/2018)
Βάζουν πλάτη στην υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων(17/2/2011)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org