Χαρακτηριστικό της επιτυχίας της απεργίας είναι ότι η τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών ξεπερνούσε τα 40 λεπτά αναμονής, αφού δεκάδες ήταν τα ακουστικά που είχαν «κατέβει».
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «NEXI» έχει προτείνει ως εναλλακτική οι εργαζόμενοι να αιτηθούν τη μεταφορά τους στους νέους ανάδοχους του έργου («Mellon Technologies» και «Telecroft»), χάνοντας όμως τα δικαιώματα που έχουν από την ισχύουσα επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας. Ενώ αναφέρει πως όσοι εργαζόμενοι δεν εκδηλώσουν ενδιαφέρουν για μεταφορά έως τα τέλη του 2023 θα απολυθούν.
Από τη μεριά του το Σωματείο απαιτεί να μη γίνει καμία απόλυση και να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις ανάδοχες εταιρείες εφόσον το επιθυμούν με τους ίδιους όρους που ισχύουν τώρα μέσω της επιχειρησιακής Σύμβασης που έχει υπογραφεί (μισθοί, χρόνια προϋπηρεσίας, ticket κ.λπ.). Επίσης, για όσους δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στις ανάδοχες εταιρείες, να μεταφερθούν σε άλλες θέσεις αλλά και να αποσυρθεί η «αποζημίωση σε μορφή bonus». Από τη στιγμή που ένας εργαζόμενος θα μεταφερθεί σε άλλον εργοδότη, ο νέος εργοδότης θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη της πλήρους αποζημίωσης σε περίπτωση μελλοντικής απόλυσης, σημειώνουν τα σωματεία.
Στο πλαίσιο της απεργίας απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, ενώ αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν το επιχειρησιακό και το κλαδικό σωματείο, συναντήθηκε με την γενική γραμματέα του υπουργείου, Α. Στρατινάκη.
Οπως ενημέρωσε μετά το τέλος της συνάντησης η Εφ. Χαλιού, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, η αντιπροσωπεία απαίτησε να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα, όμως με τις απαντήσεις που έδωσε το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για υπουργείο των εργοδοτών. Η γγ του υπουργείου μίλησε π.χ. για «ρεαλισμό» και επικαλέστηκε τους νόμους, σημείωσε ότι η εταιρεία «ΝΕΧΙ» μπορεί να κάνει απολύσεις, και αν χρειαστεί μπορεί να κάνει και ομαδικές απολύσεις. Ακόμα, ότι το υπουργείο δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να παρέμβει και μπορεί να δράσει μόνο συμβουλευτικά.
Η αντιπροσωπεία ανταπάντησε ότι τους νόμους τους φτιάχνουν οι κυβερνήσεις και κάλεσε την κυβέρνηση να τους αλλάξει αφού είναι «εμπόδιο» για την προστασία των εργαζομένων. Τελικά, ύστερα από την πίεση που άσκησε το υπουργείο είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με όλες τις εμπλεκόμενες εταιρείες.
Τέλος, η Εφ. Χαλιού τόνισε τη σημασία συνέχισης του αγώνα προκειμένου να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα.
Ο Κ. Σφακιανάκης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου, ενημέρωσε ότι θα συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ του και θα προχωρήσει σε νέα Γενική Συνέλευση για νέες κινητοποιήσεις.