Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατιά! Ανοιχτά! Συσπειρωτικά!

Το ΠΑΜΕ απευθύνει ένα πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα. Χαρακτηριστικό το σχετικό απόσπασμα της εισήγησης:

«Με βάση το δωδεκάλογο των αιτημάτων του ΠΑΜΕ, καλούμε όλες τις δυνάμεις που είναι συσπειρωμένες στο ΠΑΜΕ, να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά, ενημερώνοντας καλά όλους τους εργαζόμενους, όλους τους άνεργους και όλους τους συνταξιούχους.

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συνεπείς αγωνιστές μέσα στα εργοστάσια και τους κλάδους που δε συμφωνούν απόλυτα μαζί μας. Υπάρχουν άλλοι που στέκονται ακόμα επιφυλακτικά απέναντι στο ΠΑΜΕ. Σ' όλους αυτούς, απλώνουμε το χέρι και τονίζουμε: δε ζητάμε από κανένα να ενταχτεί στο ΠΑΜΕ για να παλέψουμε μαζί! Δε μας απασχολεί να έχουμε το μονοπώλιο της αντίστασης! Δε μας διακατέχει κανένα άγχος πρωτοκαθεδρίας. Ξέρουμε ότι για να είναι ο δύσκολος αυτός αγώνας αποτελεσματικός και νικηφόρος για τους εργαζόμενους, επιβάλλεται να πάρει πλατιά, ανοιχτά, συσπειρωτικά χαρακτηριστικά. Το ΠΑΜΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει τέτοια στοιχεία αυτός ο αγώνας. Και καλούμε, κάθε συνδικαλιστή, καλούμε κάθε Σωματείο, κάθε μαζική οργάνωση να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε μαζί την πάλη. Θα πάμε μαζί με όλους εκείνους που:

  • Απορρίπτουν συνολικά τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και την εμπορευματοποίηση στην Υγεία και την Πρόνοια.
  • Καταδικάζουν τους Κοινωνικούς Διαλόγους και τα παζάρια των στημένων ψευτοδιαλόγων.
  • Αποκαλύπτουν το ρόλο του Κυβερνητικού και Εργοδοτικού Συνδικαλισμού και βρίσκονται σε αντίθεση με τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
  • Υιοθετούν την αναγκαιότητα της συντονισμένης πάλης με την αγροτιά και τους επαγγελματοβιοτέχνες.
  • Δεν αιχμαλωτίζονται στις αστικές θεωρίες περί ανταγωνιστικότητας, παραγωγικότητας και στα σύμφωνα σταθερότητας και αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες της Εργατικής Τάξης.

Με όλους αυτούς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να στήσουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ παντού. Στους κλάδους, στις επιχειρήσεις και στα εργοστάσια, στις γειτονιές και στις πόλεις. Καλούμε όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ να απευθυνθείτε τολμηρά, ανοιχτόκαρδα και σταθερά σε όλους τους συναδέλφους σας και να τους ζητήσετε να δουλέψουμε μαζί. Να τους πείσετε με επιχειρήματα ότι αξίζει να αγωνιστούν. Πως αυτό επιβάλλει το ταξικό τους συμφέρον».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργάνωση ενιαίας πάλης(2012-10-25 00:00:00.0)
Για ανασύνταξη του κινήματος και ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ(2010-04-23 00:00:00.0)
Να μη χαθεί άλλος χρόνος για τους εργαζόμενους(2009-06-05 00:00:00.0)
Ακούραστος οργανωτής των ταξικών εργατικών αγώνων(2009-04-02 00:00:00.0)
Πανεξόρμηση σε όλη τη χώρα στις 3 του Απρίλη(2009-03-29 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία πνοής και αναζωογόνησης(1999-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ