Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τι κρίνεται

Σχετικά με το «τι κρίνεται» το επόμενο διάστημα, το ΠΑΜΕ εκτιμά:

«Ολα δείχνουν ότι αμέσως μετά τις γιορτές, η κατάσταση θα μπει στην πιο κρίσιμη και στην πιο λεπτή φάση της. Χρειάζεται να έχουμε ξεκάθαρο μέσα στο μυαλό μας, σαν συνεπείς αγωνιστές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ στον αγώνα αυτό.

Αυτό που θα κριθεί, είναι αν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια της ΝΔ, θα καταφέρει να εναρμονίσει το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στις σύγχρονες απαιτήσεις του Κεφαλαίου, των Πολυεθνικών και των Μονοπωλίων. Αν θα καταφέρει στα πλαίσια των γενικότερων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, όπως έκανε στις εργασιακές σχέσεις, να αναδιαρθρώσει ολοκληρωτικά την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια, στα μέτρα των σημερινών αναγκών των Καπιταλιστών.

Στόχος τους είναι να μεγαλώσουν το βαθμό εκμετάλλευσης σε βάρος της Εργατικής Τάξης, να μεγαλώσουν τα υπερκέρδη των βιομηχάνων, να μεγαλώσουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Να διαλύσουν τελικά την Κοινωνική Ασφάλιση.

Από την άλλη, το ΠΑΜΕ, υπερασπίζει τις κατακτήσεις και διεκδικεί και επιπλέον δικαιώματα, αγωνίζεται να μην περάσουν αυτές οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις ούτε στην Κοινωνική Ασφάλιση ούτε στους άλλους τομείς και ταυτόχρονα παλεύει και επιδιώκει να εναρμονίσει, να φέρει το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στις σύγχρονες ανάγκες και στις σύγχρονες απαιτήσεις της Εργατικής Τάξης, της Αγροτιάς, των Επαγγελματοβιοτεχνών και της Νεολαίας.

Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι θα μερεμετίσουμε τον Καπιταλισμό και θα τον κάνουμε "ανθρωπινότερο". Δεν παραγνωρίζουμε ότι στα όρια της σημερινής πολιτικής εξουσίας δε θα γίνει κατορθωτό να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της Εργατικής Τάξης και γι' αυτό, εξάλλου, είμαστε στρατευμένοι στη συγκέντρωση δυνάμεων για τη συγκρότηση του Κοινωνικού Μετώπου, που έμπρακτα και αποτελεσματικά θα αμφισβητήσει την πολιτική εξουσία του Κεφαλαίου.

Βάζουμε όμως από σήμερα, καθαρά και στα ίσα, μπροστά στην Εργατική Τάξη του Ιδιωτικού, του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, τα πράγματα με το όνομά τους και λέμε: για να μην περάσει η αντιασφαλιστική επίθεση της Κυβέρνησης δε φτάνει να φωνάξουμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ. Επιβάλλεται να βροντοφωνάξουμε: ΟΧΙ στα μέτρα της Κυβέρνησης, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ