Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8146

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ η «επιχείρηση» κάμψης των αγώνων

Αύριο τα συλλαλητήρια αγροτών στις πρωτεύουσες των νομών και σύσκεψη του ΠΑΜΕ στο Σπόρτιγκ για την κοινωνική ασφάλιση

Ακαρπες αποβαίνουν οι προσπάθειες των ηγεσιών του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ και της «αξιωματικής συμπολίτευσης» της ΝΔ, να χειραγωγήσουν, αποπροσανατολίσουν και τελικά να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση του λαού, έτσι όπως αυτή σήμερα εκφράζεται με τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, τις διαμαρτυρίες κατά των αντιλαϊκών μέτρων για την κοινωνική ασφάλιση, τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις. Η δικομματική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αύριο οι εξεγερμένοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια με τα τρακτέρ σε όλες τις μεγάλες πόλεις και θα μείνουν στις πλατείες και στους δρόμους των πόλεων επί τρία συνεχή μερόνυχτα κι ύστερα θα ξανασυγκεντρωθούν οι εκπρόσωποί τους και θ' αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία του αγώνα, καθώς ο αγώνας θα 'ναι μακρύς και δύσκολος.

Αύριο επίσης συγκεντρώνονται στην Αθήνα, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, οι εργάτες και οι εργάτριες, μαζί με αντιπροσωπείες των αγροτών και των ΕΒΕ, για να συζητήσουν τη μεθόδευση του κοινού αγώνα κατά των μέτρων που ετοιμάζει πυρετωδώς η κυβέρνηση ενάντια στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.


Συλλαλητήρια την Πέμπτη σ' όλη τη χώρα

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ετοιμάζονται την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής στο Λάακεν να αποφασίσουν και τυπικά για τον ευρωτρομονόμο, τον ευρωστρατό, στην προσπάθειά τους να γιγαντώσουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στους λαούς τους, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να ενισχύσουν την εγκληματική τους δράση καθυπόταξης άλλων λαών. Μπροστά στα μεθοδευμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια, και τη συμμετοχή τους στον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, το λαϊκό κίνημα κλιμακώνει τον αγώνα. Ετσι, την Πέμπτη αναμένονται μεγάλες εκδηλώσεις φιλειρηνικών, εργατικών, νεολαιίστικων, δημοκρατικών οργανώσεων και κινημάτων, ενάντια στον πόλεμο και την κρατική βία και καταστολή.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Τα αδέρφια Ν. και Β. Τ. προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ζωγράφου 700.000 δρχ. στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή, διανοητή και οραματιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΥΒΑΛΕΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Καλαμάτα το 1947.
  • Ο Μ. Λούνας προσφέρει, ως πρώτη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση 660.000 δρχ. στη μνήμη των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ, μελών του ΚΚΕ.


«Χαρίλαος Φλωράκης και λαϊκό κίνημα»

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα μερικές χαρακτηριστικές στιγμές από «Τα επικά χρόνια» (1929-1973), τον πρώτο τόμο του έργου, «Χαρίλαος Φλωράκης και λαϊκό κίνημα» και αφορούν την πορεία του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ και του ελληνικού λαϊκού κινήματος, στο μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα


ΣΕΛ.  30  -  31
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Οδεύει προς ιδιωτικοποίηση

Στη διαδικασία του ξεπουλήματος στο ιδιωτικό κεφάλαιο έχει μπει η «Ολυμπιακή Αεροπορία» και με τις πλάτες και των υποταγμένων συνδικαλιστών, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η λαϊκή πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις θα δικαιωθεί μόνο με ένα λαϊκό δημόσιο τομέα οικονομίας με τις μεταφορές κοινωνική ιδιοκτησία


ΣΕΛ.  32  -  33

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ