Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αξονες για το Πρόγραμμα Δράσης

Εναν πλούσιο προγραμματισμό δράσεων για το επόμενο διάστημα περιέχει το σχετικό απόσπασμα της εισήγησης:

«Από αύριο το πρωί, ξεκινάμε πλατιά καμπάνια ενημέρωσης με ιεράρχηση στους μεγάλους χώρους δουλιάς, στις εργατογειτονιές, με το υλικό που έχουμε ήδη έτοιμο κεντρικά. Σε κεντρικά σημεία και κόμβους, σηκώνονται πανό από τα Σωματεία και μαζικούς φορείς της κάθε περιοχής. Σωματεία και Ομοσπονδίες παράλληλα σχεδιάζουν και υλοποιούν και δικό τους πλάνο προπαγάνδας και ζύμωσης.

  • Παρεμβαίνουμε και αναδείχνουμε καθημερινά τα προβλήματα Υγείας του λαού, στο ΙΚΑ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία. Μπαίνουμε εμπόδιο στην εμπορευματοποίηση.
  • Πιέζουμε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και άλλες μεγάλες οργανώσεις (Ομοσπονδίες - ΕΚ), να πάρουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις. Με παραστάσεις και ομαδικά διαβήματα, Επιτροπές Εργαζόμενων να απαιτούν τη λήψη τέτοιων αποφάσεων από τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • Προωθούμε συγκεκριμένα και επίμονα το συντονισμό της πάλης με τους αγρότες, τους ΕΒΕ και τη νεολαία.
  • Πιέζουμε για επίσπευση της καταγγελίας των ΣΣΕ που λήγουν φέτος και προβάλλουμε το πλαίσιο στα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του ΠΑΜΕ. Επικεντρώνουμε την πολεμική μας στις αστικές θεωρίες παραγωγικότητας, ανταγωνιστικότητας, εφικτού και σύμφωνο σταθερότητας.
  • Μέσα στο Γενάρη, προχωρούμε σε βασικούς επιλεγμένους και μεγάλους χώρους σε Δημοψηφίσματα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Να δούμε αν ανάλογες πρωτοβουλίες μπορούμε να πάρουμε σε κάποιες εργατογειτονιές (π.χ. Λαϊκή αγορά Περιστερίου - Αιγάλεω - Καλλιθέας-Πετρούπολης - Καισαριανής - Ελληνικού κ.ά.).
  • Να προχωρήσουμε σε μαζικά, μαχητικά απογευματινά Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις τη μέρα έναρξης του "Κοινωνικού Διαλόγου" και να οξύνουμε την αντιπαράθεση με Κυβέρνηση και ΓΣΕΕ, καταγγέλλοντας το παζάρι και τους ελιγμούς.
  • Να προχωρήσουμε από Γενάρη, στη λήψη αποφάσεων από Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες που επηρεάζουμε για Απεργία και κλιμάκωση.
  • Να ανοίξουμε την ανάγκη για Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα που μπορεί να αποτελέσει κεντρική πολιτική παρέμβαση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
  • Να ενταχθεί στο σχεδιασμό αυτό η προετοιμασία και όλη η δουλιά για την οργάνωση της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ που θα γίνει στο κλειστό γήπεδο της Καισαριανής το Σάββατο 6 Απρίλη 2002.
  • Παράλληλα, ανάλογα με την όξυνση της πάλης και τις ανάγκες της, θα παίρνονται πολύμορφες πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν τον κεντρικό στόχο.
Με τη νέα βάρδια μπροστά

Στο κέντρο της προσοχής μας και του αγώνα μας να μπουν τα προβλήματα της εργαζόμενης νεολαίας, της νέας βάρδιας που ζει τις συνέπειες των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και θα υποστεί με ακόμα πιο σκληρό τρόπο τις ανατροπές στα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις. Να κάνουμε δική μας υπόθεση τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα της νεολαίας, το πλαίσιο των αιτημάτων της, για μόρφωση και δουλιά με δικαιώματα, ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο. Η νεολαία πρέπει να βρει στην εργατική τάξη, το στήριγμα, τη δύναμη και την έμπνευση για την επιβολή των δικαιωμάτων της.

Δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη μας ενάντια στους Αμερικάνους και Νατοϊκούς Ιμπεριαλιστές. Ο πόλεμος δεν τελείωσε με τη δολοφονία χιλιάδων αμάχων στο Αφγανιστάν και τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων προσφύγων. Ο πόλεμος τώρα αρχίζει, με την προετοιμασία για νέες επιθέσεις σε βάρος πολλών λαών και πολλών χωρών.

Η εργατική τάξη της πατρίδας μας, ανέπτυξε και το τελευταίο διάστημα, πλούσια δράση. Ετσι θα συνεχίσει, πιο μαζικά, πιο μαχητικά. Αυτό θα κάνουμε και μεθαύριο στις 13 Δεκέμβρη και στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Οι διαδηλώσεις που οργανώνουμε στις 13 Δεκέμβρη, έχουν ταυτόχρονα ένα διευρυμένο πλαίσιο που εκφράζει την καταδίκη των εργαζόμενων στον αντιλαϊκό Κρατικό Προϋπολογισμό του 2002 που σε λίγες μέρες ψηφίζεται στη Βουλή. Ενα πλαίσιο που εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους σκληρούς αγώνες της φτωχής αγροτιάς που βρίσκεται ξανά και ξανά στους δρόμους για τη ζωή και το δίκιο της.

Κι ακόμα στις 13 Δεκέμβρη, και στην Αθήνα και στην Πάτρα και στο Βόλο και στις Βρυξέλλες, το ΠΑΜΕ θα διαδηλώνει ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του Λάακεν που θα βάλει σε εφαρμογή τον ευρωτρομονόμο, τα ευρωεντάλματα και τις ευρωσυλλήψεις. Θα διαδηλώσουμε για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την καταδίκη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Είμαστε αισιόδοξοι. Ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας δεν είναι ανίκητοι.

Ανίκητη είναι η συντονισμένη συνεπής λαϊκή πάλη!

Καλούμε και από το βήμα αυτό, τον κάθε συνδικαλιστή, τον κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από παραταξιακές προτιμήσεις, να πάρει ενεργά μέρος στο συντονισμό της δράσης με τις ταξικές δυνάμεις.

Εμπρός, με νεύρο και φαντασία, να ανταποκριθούμε στα νέα μας καθήκοντα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα ο αγώνας να μαζικοποιείται περισσότερο. Να οργανώνεται καλύτερα. Περισσότεροι εργάτες στα συνδικάτα, στις Επιτροπές Αγώνα, στους αγώνες και στη δράση.

Απέναντι στο αντεργατικό, αντιλαϊκό μέτωπο των δυνάμεων του Κεφαλαίου που έχει στόχο να σαρώσει για όλους χωρίς εξαιρέσεις τα "ασφαλιστικά δικαιώματα", ας δουλέψουμε όλοι για την οικοδόμηση ενός στέρεου πανεργατικού λαϊκού μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ