Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ
Αοριστίες για τους συμβασιούχους γιατρούς

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη

Καμία συγκεκριμένη δέσμευση δεν ανέλαβε ο υφυπουργός Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλος για την ικανοποίηση των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις.

Το θέμα των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ που κρατιούνται όμηροι από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, ζητώντας την τακτοποίηση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών του ιδρύματος, αφού η διαιώνιση του προβλήματος έχει επίπτωση και στην επίπεδο της παρεχόμενης δημόσιας Υγείας.

Ο Ρ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο βρίσκεται με τους γιατρούς σε ουσιαστικό διάλογο και ήδη τους έχει επιδώσει μια «πρόταση αρχών» για την ένταξή τους στον ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας υγείας και κατά την εκτίμησή του η πρόταση αυτή ικανοποιεί τους γιατρούς. Είπε ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων και η κυβέρνηση προσέρχεται στο διάλογο με τις «καλύτερες των προθέσεων».

Ο Π. Κοσιώνης παρατήρησε ότι δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν έγινε διάλογος, αλλά δεν απέδωσε τίποτα για τους συμβασιούχους γιατρούς και γι' αυτό το λόγο αυτοί ξεκινούν και πάλι κινητοποιήσεις. Ο κατακερματισμός των συμβάσεων, είπε, των 5.500 γιατρών τελικά λειτουργεί κατά του ίδιου του ΙΚΑ και οδηγεί εκ των πραγμάτων στην εμπορευματοποίηση της Υγείας. Μια πολιτική αναβάθμισης του ΙΚΑ, κατέληξε, περνάει μέσα από την ικανοποίηση του αιτήματος των γιατρών και τις επόμενες μέρες θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Κινητοποιήσεις του ...χρόνου

Χτες, η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κήρυξη τριών πενθήμερων πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων το 2002, ενώ η ημερομηνία θα καθοριστεί απ' την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ το συμπέρασμα που βγαίνει από τις σχεδιαζόμενες αποσπασματικές, πρόχειρες και απρογραμμάτιστες παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είναι ότι θα οδηγήσει απλά σε «αλλαγή ταμπέλας» στα σημερινά πολυιατρεία του ΙΚΑ και μεγαλύτερο αδιαχώρητο με την προσθήκη και άλλων τεσσάρων εκατομμυρίων σε αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ