Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Προτροπή για αγώνα

Η παράταξη καλεί τους αντιπροσώπους στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο

Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσουν πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων, από το Γενάρη, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για να ανακόψουν τη σφοδρή επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος των ναυτεργατών, από εφοπλιστές και κυβέρνηση, καλεί η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση, τους αντιπροσώπους του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συνέρχεται, σήμερα, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η αγωνιστική παράταξη καταθέτει το διεκδικητικό πλαίσιο που πρέπει να εγκρίνουν οι αντιπρόσωποι κόντρα στην υπονομευτική τακτική σε βάρος των ναυτεργατικών συμφερόντων που ακολουθεί μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό, που θέτει προς έγκριση στο γενικό συμβούλιο, η ΝΣΚ, προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του νόμου 2932/2001 που αλλάζει το θεσμικό ακτοπλοϊκό πλαίσιο και ανάκληση του κοινοτικού κανονισμού 3577/92 που γέννησε αυτό το νομοθετικό τερατούργημα. Να δημιουργηθεί Δημόσιος Εθνικός Οργανισμός Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Συνεχή απασχόληση των ναυτεργατών σε χρονιάτικη βάση. Υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ακόμα ενίσχυση του αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και να ληφθούν μέτρα για τον επαναπατρισμό των ναυτεργατών στην Ελλάδα από τις πολεμικές ζώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ