Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανθυγιεινοί διαγκωνισμοί

Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (9.12.2001) δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι προτίθεται να παραιτηθεί σε περίπτωση που δε θα προχωρήσει η διαβόητη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ. Μάλιστα, ο Αλ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, είναι ένθερμος οπαδός αυτού του εγχειρήματος, που υπονομεύεται από συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι θεωρούν πως τα σχέδια των συνεργατών του υπουργού Υγείας είναι της πλάκας, όπως δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής (2.12.2001).

Βέβαια, η λεγόμενη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ είναι μια αντιδραστική προοπτική και ένα απ' τα γνωρίσματά της θα είναι η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Χτες και προχτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Πρωτόπαππας, προσέφερε πλήρη κάλυψη τόσο στον υπουργό Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλο, όσο και στον Μ. Νεκτάριο, διοικητή του ΙΚΑ, που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται ως «ανταγωνιστής» του υπουργού Υγείας στο σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση πρόκειται για σχεδιασμούς που καταλήγουν σε βάρος των χρηστών των υπηρεσιών Υγείας. Και οι σχεδιασμοί αυτοί επιβαρύνονται με τους διαγκωνισμούς των κυβερνητικών στελεχών στα πλαίσια της νομής της οικονομικής εξουσίας σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως η Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ