Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Απαιτούν αύξηση των συντάξεων και διεύρυνση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους

Στους δρόμους των πόλεων όλης της Ελλάδας βγαίνουν σήμερα τα «τιμημένα γηρατειά», για να διαδηλώσουν, ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης στα συνταξιοδοτικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική του «βάζω γύψο» με τρομονόμους στο λαό για να μην αγωνίζεται κι αντιστέκεται. Στην Αθήνα, η πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί αναμένεται να γεμίσει από τους απόμαχους της δουλιάς, μα όχι της ζωής, που δεν το βάζουν κάτω κι απαντούν αγωνιστικά στην αδιαφορία της κυβέρνησης στο αίτημά τους να συναντηθούν με τους αρμόδιους για να θέσουν τα ζητήματά τους.

Ταυτόχρονα διαδηλώνουν ενάντια στον πολεμικό χαρακτήρα της κυβέρνησης που «κινεί» τον κρατικό προϋπολογισμό με περικοπές των κοινωνικών δαπανών και με αυξήσεις 3-4% στα πλαίσια του κάλπικου πληθωρισμού της.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ-ΝΑΤ-ΕΛΤΑ-ΤΑΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΤΕ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ ζητούν από την κυβέρνηση, στα πλαίσια του νέου προϋπολογισμού, την αξία μιας σφαίρας: 1 κιλό ψωμί κι ένα ποτήρι γάλα, χωρίς μάλιστα ν' αφαιρείται η ζωή κανενός. Με τον αγώνα τους καταγγέλλουν την κατάργηση του ΕΣΥ και του δημόσιου χαρακτήρα του ΙΚΑ, αλλά και την επερχόμενη αύξηση των φαρμάκων.

Τέλος, διαμαρτύρονται για την πολιτική αυταρχισμού, την οποία ασκεί η κυβέρνηση προχωρώντας στην κατάργηση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ