Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στον «Καταναλωτή»

Την απαίτηση των εργαζομένων να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία στη συνεταιριστική αλυσίδα καταστημάτων «Καταναλωτής» που μεταβιβάστηκε σε νέο αγοραστή, προκειμένου να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας, μετέφερε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, με Ερώτηση προς το υπουργείο Εργασίας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εργασίας Ελευθέριος Τζιόλας αναφέρθηκε στο ιστορικό της παρέμβασης της Επιθεώρησης Εργασίας στην υπόθεση για το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων, λέγοντας ότι από την εργοδοτική πλευρά έχει ζητηθεί παράταση έως τις 14 Δεκέμβρη. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι παρά το γεγονός πως εργάζονται 19 εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα της αλυσίδας δεν έχουν διασφαλιστεί οι θέσεις εργασίας.

Παίρνοντας το λόγο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης σημείωσε ότι «στις 10 Δεκέμβρη έχει γίνει μεταβίβαση σε άλλο αγοραστή», συμπεραίνοντας πως «το ΔΣ προχωρά στο σχεδιασμό τον οποίο έχει χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τους εργαζόμενους», σημειώνοντας ότι παραβιάζει και το ισχύον προεδρικό διάταγμα 572/88, το οποίο προβλέπει συνεννόηση με τους εργαζόμενους για το τι μέλλει γενέσθαι. Απευθυνόμενος προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, τόνισε πως πρέπει «επιτέλους να εφαρμοστεί η νομοθεσία, ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι», καθώς και ότι «θα πρέπει άμεσα το υπουργείο να καλέσει τον "Καταναλωτή", το νέο αγοραστή και τους εργαζόμενους», προκειμένου να εφαρμοστεί το προεδρικό διάταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ