Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Κινητοποίηση ενάντια στη διάλυσή της

Στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, στις 6.30 το απόγευμα, η συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα

Την απόφαση τους να μην επιτρέψουν τη διάλυση και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, διαδηλώνουν σήμερα, οι εργαζόμενοι της Πειραιώτικης Περιφέρειας με συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή. Το αγωνιστικό σύνθημα εκπέμπει η Επιτροπή Αγώνα, την οποία έχουν συγκροτήσει τα σωματεία της Ζώνης, όλοι οι Δήμοι του Πειραιά, η Νομαρχία, βιοτέχνες και δεκάδες συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς για να υπερασπίσουν τη μοναδική βαριά βιομηχανική δραστηριότητα που έχει απομείνει στον Πειραιά.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί την αφετηρία του αγωνιστικού προγράμματος της Επιτροπής, το οποίο περιλαμβάνει ακόμα τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στις 18 του Δεκέμβρη από τις 6 έως τις 9 το απόγευμα και συναυλία διαμαρτυρίας το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων έξω από το ΥΕΝ.

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή έχει ριχτεί και στη μάχη της ενημέρωσης ώστε το αγωνιστικό μήνυμα να φτάσει σε όλες τις εργατογειτονιές της πειραιώτικης περιοχής. Στην ανακοίνωση που έχει εκδώσει ενημερώνει για την κυβερνητική πρόθεση να οδηγήσει στο μαρασμό και στη διάλυση τη Ζώνη και καταθέτει τις προτάσεις που έχει επεξεργαστεί για μια άλλη πολιτική «που θα δημιουργήσει απασχόληση για επισκευές - μετασκευές, κατασκευές πλοίων».

Σημειώνει επίσης ότι «η αντίσταση που προβάλλουμε έχει γενικότερη σημασία, δημιουργεί γενικότερα και σε άλλους κλάδους την αφορμή, το θετικό παράδειγμα για να υπάρξουν αντιστάσεις». Και τονίζει, «όταν δεν υπάρχει ψωμί στο τραπέζι των εργατικών οικογενειών, τότε κανένας δεν μπορεί να μένει αδρανής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ