Κυριακή 29 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΜΕ
Πανεξόρμηση σε όλη τη χώρα στις 3 του Απρίλη

Κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις να τιμήσουν αγωνιστικά τη σημαντική επέτειο

Μέρα πανελλαδικής πανεξόρμησης είναι για το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο η 3η του Απρίλη. Πρόκειται για ημερομηνία - σταθμό στη σύγχρονη ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, αφού αυτή τη μέρα, πριν από 10 χρόνια ακριβώς, το 1999, συγκροτήθηκε το ΠΑΜΕ. Η ίδρυσή του σήμανε μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης, σε μια περίοδο που τα δικαιώματά της βάλλονταν και βάλλονται με κλιμακούμενους ρυθμούς από την αστική τάξη και τα κόμματά της. Τιμώντας αγωνιστικά τα δεκάχρονα από την ίδρυσή του, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούνται την επόμενη Παρασκευή, ανήμερα της επετείου, να εξορμήσουν πλατιά στους τόπους δουλειάς όλης της χώρας, με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα δεκάχρονα της ζωής και δράσης του. Να συζητήσουν με τους εργάτες και τους υπάλληλους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα την πείρα από τη μάχη της απεργίας, την ανάγκη να ριζώσει η αντεπίθεση σε κάθε εργοστάσιο, εργοτάξιο, κατάστημα και γραφείο.

Καρπός της αναγκαιότητας

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

3 ΑΠΡΙΛΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Στις 3 Απρίλη 2009 συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη συγκρότηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

H δημιουργία του ήταν καρπός της αναγκαιότητας να βγει το συνδικαλιστικό κίνημα από το τέλμα, την αναξιοπιστία και το συμβιβασμό που το έχει ρίξει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που κυριαρχεί στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Για τη συσπείρωση και το συντονισμό της πάλης της εργατικής τάξης μπροστά στη σφοδρή επίθεση των μονοπωλίων, της εργοδοσίας.

Καρπός της αναγκαιότητας για τη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης και του ταξικού προσανατολισμού της πάλης. Για την αποφασιστική ανάπτυξη των αγώνων της κατά του κεφαλαίου, της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να γίνει το ταξικό εργατικό κίνημα πόλος συσπείρωσης και συμμαχίας όλων όσοι υποφέρουν από το ζυγό των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού. Για μια φιλολαϊκή πολιτική.

Η ζωή, η δράση επιβεβαιώνει ότι η γέννησή του αποτελεί σταθμό στην αγωνιστική πορεία του ταξικού κινήματος και ελπιδοφόρα προοπτική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των εργατοϋπαλλήλων, για την εργατική οικογένεια στο σύνολό της.

Στάθηκε ο ακούραστος οργανωτής της πάλης της εργατικής τάξης. Μπροστά σε όλα τα μέτωπα πάλης. Βρέθηκε μαζί με τους εργάτες και τις εργάτριες, στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, στο δρόμο του αγώνα για κάθε πρόβλημα, των εργατών και των εργατριών, των νέων εργαζομένων, των γυναικών, των συνταξιούχων, των μεταναστών. Για το δικαίωμα στη δουλειά, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τους μισθούς, τις συντάξεις, την Παιδεία, την Υγεία, τις συνθήκες δουλειάς.


Για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την εργατική τάξη, που επηρεάζουν τη ζωή της. Εδειξε με τις θέσεις και τη δράση του ότι η εργατική τάξη είναι παντοδύναμη όταν είναι οργανωμένη και πεισμένη για την αναγκαιότητα της ασυμβίβαστης πάλης με την εργοδοσία και τα κόμματά της.

Με απεργίες, συλλαλητήρια, καταλήψεις, παραστάσεις, με όλες τις μορφές πάλης. Οργανωμένα, μαζικά, δυναμικά σε ανυποχώρητο αγώνα με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τις δυνάμεις καταστολής και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Μπροστά στον αγώνα κατά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο για την κατάργησή της. Εκφράζει ανυποχώρητα, μαχητικά τα εργατικά συμφέροντα, τα συμφέροντα των "ταπεινών και καταφρονεμένων".

Εδωσε ελπίδα, πνοή και προοπτική στην εργατική τάξη. Ετσι σήμερα πολλοί εργάτες το εμπιστεύονται, απευθύνονται σ' αυτό, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί του.

Χαιρετίζουμε τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και παλεύουν μαζί του ακόμα και αν δε συμφωνούν με το σύνολο των θέσεών του.

Σήμερα μπροστά στην κρίση και την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, ο λαός, το ΠΑΜΕ αποτελεί το αποκούμπι όλων των εργαζομένων, ασπίδα προστασίας και φάρο συσπείρωσης.

Ακόμα μεγαλύτερα βήματα


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα βήματα με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε συνεδρίασή της συζήτησε τρόπους για να φτάσουν τα δέκα χρόνια δημιουργίας του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη, στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις εργατικές γειτονιές. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στις 3 του Απρίλη, μέρα συγκρότησής του, οργανώνουμε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ. Ολες οι Τοπικές Γραμματείες, οι Γραμματείες κλάδων, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, να οργανώσουν την παρουσία τους στους χώρους δουλειάς. Τα στελέχη του ταξικού κινήματος να πρωτοστατήσουν, να μπουν μπροστά. Να έρθουμε σε επαφή με όλους όσους βαδίσαμε, αγωνιστήκαμε, βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες, έξω από τα εργοστάσια, στις απεργίες, στις αγωνίες, για το πώς καλύτερα θα οργανώσουμε την πάλη.

Με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στο χέρι σε όλη την Ελλάδα να βάλουμε τη φωνή του παντού. Να συζητήσουμε την ανάγκη ενίσχυσής του, της συσπείρωσης περισσότερων δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Πώς θα βοηθήσουμε να φύγουν και να έρθουν μαζί με το ΠΑΜΕ εργαζόμενοι, συνδικαλιστές που για διάφορους λόγους βρέθηκαν με τις δυνάμεις εκείνες που υπηρετούν το συμβιβασμό, την υποταγή, τη συναίνεση.

Πώς ο κάθε ένας θα γίνει ο προπαγανδιστής, η φωνή του ΠΑΜΕ. Να κουβεντιάσουμε πώς το πλαίσιό του, η γραμμή του θα αγκαλιάζουν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της εργατικής τάξης. Τη μαζικοποίηση των συνδικάτων. Την ενίσχυση της παρουσίας του με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα, σωματειακών επιτροπών.

Πώς καλύτερα, σχεδιασμένα, αποφασιστικά, μαχητικά θα οργανώσουμε τον αγώνα κατά της προσπάθειας του κεφαλαίου να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα.

2 ΑΠΡΙΛΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ - ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

3 ΑΠΡΙΛΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ - ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΣΤΑ ΓΙΑΠΙΑ - ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ