Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατάσταση των σχολείων

Σε σχολικό συγκρότημα περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» στη Θεσσαλονίκη περιόδευσε την Τρίτη ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Αγαθαγγέλου, Αρτεμις Ανδρονικίδου και Δέσποινα Δάσιου, όπου συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς των επαγγελματικών λυκείων και επισκέφθηκε τα εργαστήρια.

Ο Σ. Αβραμόπουλος τόνισε τη σημασία που έχει να εκλεγούν σε δήμο και Περιφέρεια αξιόπιστοι σύμμαχοι των εργαζομένων, όπως οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και έχουν αποδείξει ότι υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ για τα ζητήματα της Παιδείας και της τεχνολογικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι το Κόμμα ασχολείται με το πώς θα αναβαθμιστούν η θέση του εκπαιδευτικού και οι όροι δουλειάς του, το περιεχόμενο των μαθημάτων αλλά και σε ποιες υποδομές πραγματοποιείται η προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης από τους μαθητές.

Για το κομμάτι των υποδομών, το οποίο περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της Τοπικής Διοίκησης, χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό» τη χρηματοδότηση των όποιων έργων πραγματοποιούνται - ύστερα από πιέσεις - από την Περιφέρεια στα σχολεία. «Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, δηλαδή να λείπουν εκατοντάδες σχολικές αίθουσες, δεκάδες σχολικά συγκροτήματα μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα εργαστήρια αλλά και προβλήματα ελέγχου της αντισεισμικής επάρκειας των σχολικών κτιρίων».

Αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως για απαραίτητα έργα και υποδομές, προσθέτοντας ότι «όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα αμφισβητήσουμε τις προτεραιότητες και ιεραρχήσεις της περιφερειακής διοίκησης, η οποία αντιμετώπισε αυτά τα έργα ως μη επιλέξιμα, γιατί δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κερδών μεγάλων επιχειρηματιών».

Στην παρέμβασή του ο Ν. Αγαθαγγέλου κάλεσε τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς να απαντήσουν «αν μπορεί κάποιος που είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Εκπαίδευσης να υπερασπιστεί τη δημόσια δωρεάν Παιδεία», σημειώνοντας ότι και αυτό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org