Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητος στο νομό ο Αμερικανός πρέσβης

Στο πλαίσιο της προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικά των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στις Σέρρες, συνοδευόμενος από τον πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πάιατ συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γ. Μωυσιάδη και τον βουλευτή Σερρών της ΝΔ Κ. Καραμανλή. Σύμφωνα δε με πηγές, «έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τους τομείς των συνδυασμένων μεταφορών, του τουρισμού και της αγροδιατροφής, και προς τις προοπτικές ανάπτυξής τους».

Την επίσκεψη σχολίασε σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι ανεπιθύμητος στο νομό μας» και αναδεικνύοντας τους κινδύνους για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας. Καλεί τον σερραϊκό λαό να αντιταχθεί στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες των ΝΑΤΟ - ΕΕ και τους σχεδιασμούς τους, για να πάψει η Ελλάδα να χρησιμοποιείται ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας μετατρέπεται σε στρατιωτικό ορμητήριο (Γ' Σώμα Στρατού, Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Νέα Σάντα Κιλκίς κ.λπ.) για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα, σε μια χρονική περίοδο που φουντώνουν οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσία - Κίνα, ενώ μαγειρεύονται "διευθετήσεις" σε βάρος των λαών (συμφωνία των Πρεσπών, Κόσοβο, Βοσνία, Κυπριακό, Αιγαίο, Ιόνιο). Τα παραδείγματα της Συρίας και της Ουκρανίας είναι ενδεικτικά των αποτελεσμάτων που επιφυλάσσουν για τους λαούς οι ανταγωνισμοί και τα παζάρια μεταξύ των ιμπεριαλιστών.

Για τις παραπάνω επικίνδυνες εξελίξεις τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία για να αναβαθμίσει τη θέση των Ελλήνων καπιταλιστών στον ανταγωνισμό τους με καπιταλιστές από άλλες χώρες της περιοχής κατέστησε τη χώρα μας "μεντεσέ" για λογαριασμό των αμερικανικών συμφερόντων. Ταυτόχρονα, ευθύνες έχουν και η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τα κόμματα του "κέντρου" και τα ακροδεξιά μορφώματα, όπως η ναζιστική - εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς όλοι τους καλωσορίζουν την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας στους αμερικανικούς σχεδιασμούς και καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες στον ελληνικό λαό σχετικά με τις συνέπειές της. Την ίδια ώρα, δεν αποτελεί επιλογή προς το συμφέρον του ελληνικού λαού η πρόσδεση της χώρας στα συμφέροντα άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως η Ρωσία και η Κίνα, υπέρ της οποίας φωνασκούν το ακροδεξιό κόμμα του κυρίου Βελόπουλου και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Το συμφέρον του ελληνικού λαού δεν βρίσκεται στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στο πλευρό του Α ή του Β ιμπεριαλιστή, αλλά στην απεμπλοκή της απ' αυτούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να επαγρυπνεί, να δυναμώσει τον αγώνα για απεμπλοκή(2022-07-02 00:00:00.0)
Προχωρά η κατασκευή των υπόστεγων για τα αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ(2021-01-20 00:00:00.0)
Πικετοφορία ενάντια στο ξεπούλημα και τη μετατροπή του σε πολεμική βάση(2020-07-18 00:00:00.0)
«Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»(2019-09-14 00:00:00.0)
Ο λαός της Λάρισας να μη δεχτεί να γίνει η πόλη ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ(2018-09-14 00:00:00.0)
Κίνδυνος για το λαό από την όξυνση των ανταγωνισμών και την εμπλοκή της Ελλάδας(2018-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ