Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Κριτήριο ψήφου το χάλι στα νοσοκομεία

Στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

«Οι ασθενείς πολλαπλασιάζονται και το προσωπικό μειώνεται. Είμαστε στα όριά μας... Αυτή είναι η "νέα εποχή" στην Υγεία που διαφημίζει η κυβέρνηση και ο Πολάκης...». Η παραπάνω ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές επισημάνσεις γιατρών και νοσηλευτών στο κλιμάκιο του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» τη Δευτέρα, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής.

Σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου διαπιστώνεται η έλλειψη προσωπικού, η εργολαβοποίηση ολόκληρων τομέων, με λίγα λόγια η «επιχειρηματική λειτουργία». «Κομμάτι - κομμάτι το δίνουν σε ιδιώτες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γ. Πρωτούλης, καλώντας τους εργαζόμενους να αντισταθούν σ' αυτήν την πορεία. Στο τμήμα της καθαριότητας οι περίπου 80 συμβασιούχοι απολύονται σε λίγες μέρες και θα αντικατασταθούν με άλλους, ώστε να ανακυκλώνεται η ανεργία. Οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι δεν είναι μόνιμοι εργαζόμενοι, αλλά από εταιρεία που έχει πάρει το έργο.

Τα αποτελέσματα των ελλείψεων είναι τραγικά. Εντατικοποίηση, απανωτές βάρδιες, «ατυχήματα» την ώρα της δουλειάς λόγω άγνοιας, αφού το προσωπικό ανακυκλώνεται πριν προλάβει να μάθει τη δουλειά, να εκπαιδευτεί ή έστω να ενημερωθεί για το τι πρέπει να προσέχει. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση εργαζόμενης που η σύμβασή της λήγει σε λίγο καιρό και θα βρεθεί και απολυμένη και σακατεμένη, αφού εκτέθηκε χωρίς μέσα προστασίας σε αίθουσα με φορμόλη χωρίς να το ξέρει, με αποτέλεσμα να υποστεί εσωτερικά εγκαύματα. Οι δε νοσηλευτές, από 2 έως 4 άτομα, έχουν την ευθύνη για πτέρυγες άνω των 30 ασθενών και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανακουφίσουν βαριές περιπτώσεις, όπως καρκινοπαθών κ.ά. «Δεν χωράμε! SOS» γράφουν χειρόγραφες ταμπέλες σε εξεταστήρια, στριμωγμένα σε ακατάλληλες αίθουσες, με το προσωπικό να μην μπορεί να ανασάνει.

Ο Γ. Πρωτούλης συζητώντας μαζί τους στάθηκε στην πρόκληση της κυβέρνησης να προπαγανδίζει ότι «έστησε στα πόδια του» το δημόσιο σύστημα Υγείας, όταν προσωπικό και ασθενείς βιώνουν αυτό το χάλι στα μεγαλύτερα νοσοκομεία. «Αυτή η κατάσταση, συνεχούς ανακύκλωσης του προσωπικού, πρέπει να πάρει μια απάντηση στις εκλογές. Πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου και δράσης», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ενώ, μιλώντας στους γιατρούς, θύμισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν στην αντιδραστική «διευθέτηση» του ωραρίου, υλοποιώντας μία από τις πιο βάρβαρες Οδηγίες της ΕΕ για τη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου, που ουσιαστικά καταργεί τα όρια μεταξύ δουλειάς και ανάπαυσης. «Αυτές είναι οι "βέλτιστες πρακτικές" της ΕΕ, που κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ και προσκυνούν όλα τα άλλα κόμματα», σημείωσε.

«Ξέρουμε ότι οι εκλογές δεν θα ανατρέψουν τα πράγματα. Ο,τι και να λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, την επόμενη μέρα αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί. Θα είναι εδώ η "ευελιξία", η υποχρηματοδότηση της Υγείας, η επιχειρηματική δράση. Επομένως, την επόμενη μέρα χρειάζεται να είναι πιο δυνατοί αυτοί που παλεύουν ενάντια σε αυτό το χάλι στα νοσοκομεία και σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας Υγείας. Να είναι πιο ισχυρό το ΚΚΕ, για να βάλουμε εμπόδια στα χειρότερα, για να διεκδικήσουμε από καλύτερους όρους μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση, σύγχρονο εξοπλισμό. Να μη συνεχίσουμε λοιπόν στον ίδιο δρόμο, αλλά με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού να περάσουμε στην αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ