Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ
Δύναμη «συνεννόησης» για νέες αντιλαϊκές κυβερνήσεις

Ρόλο στα μετεκλογικά παζάρια για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα που θα ξεζουμίζει το λαό, διαιωνίζοντας και επεκτείνοντας μέτρα υπέρ της «σταθερότητας» του κεφαλαίου, αναζητά το ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν καθαρή, μιλώντας χτες το πρωί στον «ΑΝΤ1», όταν πέρα από την οξεία φραστική επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έλεγε για το χώρο της: «Εμείς είμαστε μια δύναμη συνεννόησης (...) και επειδή δεν έχουμε ακόμη βγει στο ξέφωτο, πρέπει να κατανοήσουμε ότι απαιτείται συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και σχέδιο με ελληνική βάση αυτήν την φορά, όχι τοξικότητα - δηλητήριο και διχασμό, για να βαδίσουμε με σταθερά βήματα, για να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες».

Πρόσθεσε ότι αμέσως μετά τις εκλογές και με βάση την εκλογική δύναμη καθενός, «εμείς θα μιλήσουμε με όλους για να υπάρξει αξιόπιστη και ισχυρή κυβέρνηση στον τόπο, διότι μόνο μια τέτοια θα μπορεί να διαπραγματευτεί αλλαγή των όρων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές η κυβέρνηση Τσίπρα». Μια επαναδιαπραγμάτευση με βάση ό,τι ορίζουν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις ως προτεραιότητα, προκειμένου να βρεθεί περισσότερος «δημοσιονομικός χώρος» για το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org