Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Ακόμα χωρίς ρεύμα και πόσιμο νερό οι κάτοικοι

Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα χωριά που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες

Περιοδεία σε χωριά που δέχτηκαν πλήγματα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Πλατανιά, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανθούση, υποψήφιο δήμαρχο Πλατανιά, και την εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλέκα Κουμάκη.

Το κλιμάκιο περιόδευσε στα χωριά Λάκκους, Καράνου, Ορθούνι και Σκορδαλού, καθώς και στο χωριό Μανωλιόπουλο. Ακόμα και σήμερα, δεκαπέντε μέρες έπειτα από τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες, οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων είναι άθλιες. Σπίτια ακατάλληλα προς κατοίκηση, με υψηλό κίνδυνο κατάρρευσης. Οι κάτοικοι ζούνε τόσο καιρό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς πόσιμο νερό. Σε συνδυασμό με τους εξαφανισμένους πλέον δρόμους του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου και τις τεράστιες καταστροφές στο αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο, με ολόκληρα χωράφια εξαφανισμένα κάτω από τόνους λάσπης, δέντρα που τα ξερίζωσε το νερό.

Στην κουβέντα με τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, που είδαν τον κόπο και την περιουσία τους να χάνεται, αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά η πλήρης εγκατάλειψή τους από πλευράς τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης, καθώς και οι τεράστιες ευθύνες όλων αυτών μπροστά στην παντελή έλλειψη των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org