Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Την Εκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) για το έτος 2017 επέδωσε χτες ο πρόεδρός της, Γεώργιος Σταυρόπουλος, στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η επίδοση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος και παραβρέθηκαν σε αυτήν ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Αντώνης Αντανασιώτης, υπεύθυνος του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ και εκπρόσωπος του Κόμματος στην ΕΕΔΑ.

Με την ευκαιρία της επίδοσης της Ετήσιας Εκθεσης, ο πρόεδρος της ΕΕΔΑ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Κόμματος για τη δραστηριότητα και τις τοποθετήσεις της σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, όπως τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών και ιδιαίτερα των ασυνόδευτων ανηλίκων, των ατόμων με αναπηρία, των κρατουμένων, μια σειρά από κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ιδιαίτερα θέματα, όπως αυτό του ρόλου του μουφτή στη χώρα μας. Τόνισε την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της ΕΕΔΑ με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να αντεπεξέλθει στο έργο της.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από την πλευρά του, εξέφρασε την εκτίμηση του Κόμματος για το αξιόλογο έργο που επιτελεί η ΕΕΔΑ, με πενιχρά σχετικά μέσα, στα ζητήματα της προώθησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί ο αγώνας ιδιαίτερα για τα κοινωνικά δικαιώματα που σήμερα παραβιάζονται βάναυσα, όπως αυτό της λαϊκής κατοικίας. Διαπίστωσε, επίσης, τη σύμπτωση απόψεων σε επιμέρους ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό του ρόλου του μουφτή και την ανάγκη να περιοριστεί αποκλειστικά στα θρησκευτικά του καθήκοντα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org