Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Η πολιτική της κυβέρνησης σε Πυρασφάλεια και Πυροπροστασία να γίνει κριτήριο δράσης και ψήφου

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, επισκέφτηκε τον Πυροσβεστικό Σταθμό Χαλκίδας, συναντήθηκε με τον υποδιοικητή και μίλησε με τους εργαζόμενους πυροσβέστες.

Συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων στο νομό της Εύβοιας. Ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ, που με την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, προκαλούν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, επιφέρουν τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου.

Εκφράστηκε η ανησυχία για τη λειτουργία των υπηρεσιών λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε εξοπλισμό, αλλά κυρίως σε προσωπικό, τη στιγμή που κάθε χρόνο η κρατική χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος μειώνεται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα λάστιχα των οχημάτων για αυτή την περίοδο αγοράστηκαν κυρίως από χορηγίες διαφόρων φορέων.

Η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επεσήμανε ότι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης δημιουργούν σοβαρά προβλήματα για την Πυρασφάλεια και την Πυροπροστασία και εγκυμονούν μεγάλους κίνδυνους τόσο για τον λαό όσο και για τους ίδιους τους πυροσβέστες. Διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα εντείνει την πάλη, με παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, με πρωτοβουλίες στους μαζικούς φορείς του κινήματος, για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, με τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων, τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, του μηχανολογικού εξοπλισμού και των υποδομών. Για την επαναφορά των αμοιβών στα προ κρίσης επίπεδα. Για την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, που η έλλειψή τους ευθύνεται για τους σοβαρούς τραυματισμούς και τους θανάτους των πυροσβεστών. Για την προμήθεια αξιόπιστου και ασφαλούς ατομικού εξοπλισμού, στολών, αναπνευστικών συσκευών και μέσων προστασίας, για όλα τα συμβάντα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες. Για τη μονιμοποίηση με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων των 5ετούς και 3ετούς θητείας και συμβασιούχων πυροσβεστών.

Ο Κώστας Μπασδέκης απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η πείρα που έχει συγκεντρωθεί θέτει το κρίσιμο ζήτημα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε να γίνουν κριτήριο για τη στάση σας, καταδικάζοντας τους υπεύθυνους, με τους αγώνες και με την ψήφο σας στις εκλογές του Μάη και στις βουλευτικές εκλογές να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ για να γίνει πιο δυνατό. Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, σε όλες τις κάλπες των τοπικών, περιφερειακών, ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών όταν γίνουν».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org