Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΡΟΣ
Μεγάλες οι ελλείψεις και τα προβλήματα σε υπηρεσίες του νησιού

Τριήμερη περιοδεία πραγματοποιεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γ. Ντουνιαδάκης

Από τη συνάντηση με το ΔΣ των Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου
Από τη συνάντηση με το ΔΣ των Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου
Σήμερα Πέμπτη ολοκληρώνεται η τριήμερη περιοδεία που πραγματοποιεί στη Σύρο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Ντουνιαδάκης. Στο πλαίσιο της περιοδείας, επισκέπτεται μια σειρά από εργασιακούς χώρους και έχει συναντήσεις με φορείς και υπηρεσίες του νησιού.

Την Τρίτη, πρώτη μέρα της επίσκεψης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Νικόλα Καΐλη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Σύρου - Ερμούπολης, και τον Παύλο Χρυσαφίδη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, βρέθηκε στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία και στην υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου. Στην Πυροσβεστική, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκε με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου, αρχιπύραρχο Σπυρίδωνα Πέτρου, με τον οποίο συζητήθηκαν το σοβαρότατο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία, η υποστελέχωσή της, τόσο στη Σύρο όσο και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, οι δυσκολίες που ανακύπτουν λόγω της νησιωτικότητας και ζητήματα ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου (κατάσταση οχημάτων, επάρκεια των κλιμακίων στα νησιά κ.λπ.).

Ο Γ. Ντουνιαδάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ, με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και με Ερωτήσεις στη Βουλή, ώστε να αναδείξει το ζήτημα της πυροπροστασίας στη χώρα, τις ελλείψεις που υπάρχουν στην αντιπυρική προστασία λόγω έλλειψης προσωπικού και υποχρηματοδότησης. Ξεκαθάρισε πως η ευθύνη για τη φύλαξη και πυρόσβεση ανήκει στο κράτος, που πρέπει να τις τηρεί, και δεν μπορεί να μετατίθεται σε διάφορες εθελοντικές ομάδες - είναι μέρος της ευθύνης αυτής της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, όπου είχε συναντήσεις με τον νέο γενικό αστυνομικό διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, ταξίαρχο Ι. Κανακουσάκη, και με τον νέο αστυνομικό διευθυντή Κυκλάδων, Γ. Βαμβουκά. Επίσης, με τους εκπροσώπους της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων και της Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Ι. Δαμιανό και Π. Βασιλάκη. Κατά τις συναντήσεις αυτές θίχτηκαν - όπως και στην περίπτωση της Πυροσβεστικής - τα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης κ.ά. τα οποία δυσκολεύουν το έργο της Υπηρεσίας στην προστασία του πολίτη. Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναδείχθηκε ότι οι αστυνομικοί προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από λαϊκές οικογένειες, ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών τους, του ελληνικού λαού, και γι' αυτό θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα του στους αγώνες του και όχι απέναντί του.

Τελευταίος σταθμός ήταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, όπου ο Γ. Ντουνιαδάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, με εργαζόμενους καθώς και με τον Π. Πολυχρονάκη, ασκούντα καθήκοντα συντονιστή ΑΔ Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν η πλειοψηφία των ζητημάτων που αφορούν την Υπηρεσία, όπως η υποστελέχωση, τα ανύπαρκτα οργανογράμματα, η πιθανότητα κατάργησης της υπηρεσίας, η νησιωτικότητα, η μεταφορά σε ιδιώτες μιας σειράς υπηρεσιών κ.ά. Ο Γ. Ντουνιαδάκης έκανε λόγο για εικόνα εγκατάλειψης σε όλα τα επίπεδα την οποία παρατηρεί επισκεπτόμενος χώρους εργασίας και υπηρεσίες στα νησιά της Περιφέρειας, όπως στην Υγεία, στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους νησιώτες, με την υποστελέχωση, στις μεταφορές κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ