Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στη Ζάκυνθο

Με εργαζόμενους της διαχείρισης απορριμμάτων
Με εργαζόμενους της διαχείρισης απορριμμάτων
Σε χώρους διαχείρισης απορριμμάτων στη Ζάκυνθο περιόδευσε την προηγούμενη βδομάδα η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τον Φώτη Κόκλα, υποψήφιο δήμαρχο Ζακύνθου. Επισκέφτηκαν το εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή του αεροδρομίου, συναντήθηκαν με τον περιβαλλοντικό σύλλογο «Βραχιόνα» για το πρόβλημα των απορριμμάτων και στη συνέχεια περιόδευσαν στον χώρο ενδιάμεσης λύσης για την επεξεργασία των απορριμμάτων στο Λίβα. Τέλος, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του ΦΟΔΣΑ και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ιδιωτικοποιημένη ανακύκλωση οι συνθήκες εργασίας και υγιεινής είναι απαράδεκτες, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι εργάζονται χωρίς εμβόλια, χωρίς απαραίτητη ένδυση και υπόδηση εργασίας, και τα μηχανήματα να είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Στην «ενδιάμεση λύση» διαχείρισης, στο Λίβα, μαζεύονται τόνοι με μπάλες - δέματα από σκουπίδια, χωρίς να έχει καν αδειοδοτηθεί το έργο για την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων, με αρνητικά αποτελέσματα για το περιβάλλον και υποσκάπτοντας τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήρια την προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος και του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων, του δήμου και της Περιφέρειας και τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, που λειτουργεί με κριτήριο την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οπως είπαν, «αυτό ο λαός πρέπει να το έχει ως κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές και με θάρρος να κάνει το βήμα ενίσχυσης της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Κατά την περιοδεία της στη Ζάκυνθο, η Αλεξάνδρα Μπαλού επισκέφθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, όπου κατά τη συνάντησή της με τους εργαζόμενους διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η απαράδεκτη κατάσταση με το νέο κτίριο, που ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δεν παραδίνεται εδώ και δύο χρόνια.

Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί λειτουργούν σε ακατάλληλους χώρους και αδυνατούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, να παρέχουν ολοκληρωμένα το έργο τους. Παράλληλα, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού περιόδευσε στα καταστήματα της οδού Αλ. Ρώμα και Ταβουλάρη, συζητώντας με αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που έχουν από τη βαριά φορολογία και τον ανταγωνισμό από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που συνθλίβει τους μικρούς και ενισχύει τους μεγάλους. Η Αλ. Μπαλού περιόδευσε στην Περιφέρεια Ζακύνθου, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης.

Επίσης, συναντήθηκε με την Ενωση Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, διαπιστώνοντας για άλλη μια φορά τα οξύτατα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα σε περίοδο μάλιστα έντονης σεισμικής δραστηριότητας, τη μεγάλη έλλειψη συντήρησης των κτιρίων από την υποχρηματοδότηση του δήμου από τους κεντρικούς κρατικούς πόρους, την ίδια στιγμή που ο δήμος Ζακύνθου δεν αποδίδει τα οφειλόμενα για την κτιριακή συντήρηση, ενώ ενημερώθηκε επίσης για την προετοιμασία μελέτης από την Ενωση Γονέων για τον στατικό έλεγχο και την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων μετά και τους τελευταίους σεισμούς.

Η επίσκεψη της Αλ. Μπαλού στη Ζάκυνθο ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχε, παρουσία και του υποψήφιου δημάρχου, με τον ζακυνθινό όμιλο μέριμνας ζώων, κατά την οποία έγινε ενημέρωση για την ανυπαρξία από τους αρμόδιους φορείς ολοκληρωμένης μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα, ελέγχου της αναπαραγωγής τους και περίθαλψής τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ