Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Σε πορεία κορύφωσης οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

Ενας ξεχωριστός μήνας είναι ο Νοέμβρης που διανύουμε, για το Κόμμα μας, το ΚΚΕ. Είναι ο μήνας που το Κόμμα μας συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης, που κορυφώνεται μια πενταετία εκδηλώσεων για τη μεγάλη αυτή επέτειο. Σε αυτά τα πέντε χρόνια, έχει ξεδιπλωθεί μια δραστηριότητα πολύμορφη, με εκδηλώσεις, ιστορικά αφιερώματα, εκθέσεις, εκδρομές, εκδόσεις κ.λπ., ενώ ξεχώρισε το μεγάλο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, που η επιτυχία του μας οπλίζει με θάρρος και αυτοπεποίθηση για τις μάχες που έρχονται.

Οι εκδηλώσεις για τα 100χρονα του Κόμματος θα κορυφωθούν με τη μεγάλη εκδήλωση στις 25 Νοέμβρη στην Αθήνα, στο ΣΕΦ. Στη Θεσσαλονίκη η αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκέμβρη στο Παλαί ντε Σπορ.

Επίσης, ο προγραμματισμός για τα 100χρονα του ΚΚΕ περιλαμβάνει:

-- Την έκδοση του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ 1918 - 1949, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις τόμους.

-- Στις 23-24-25 του Νοέμβρη θα διεξαχθεί η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων στην Αθήνα, απ' όπου και ξεκίνησαν οι Διεθνείς Συναντήσεις, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

-- Στις 15-16 Δεκέμβρη, θα γίνει το 5ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοτεχνίας με θέμα: «Η συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το μεσοπόλεμο».

Στις επόμενες σελίδες του «Ριζοσπάστη» μπορείτε να διαβάσετε ρεπορτάζ από την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοέμβρη στο κτίριο που φιλοξένησε τις εργασίες του 9ου Συνεδρίου του Κόμματος τον Δεκέμβρη του 1973 στο Σορφχάιντε, βόρεια του Βερολίνου.

Επίσης, ρεπορτάζ από τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100χρονα του Κόμματος, με τίτλο «Μια κόκκινη γραμμή τον δρόμο μάς δείχνει», που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org