Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζικές οι χτεσινές συγκεντρώσεις σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι θα είναι ξανά επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές εκλογές

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ έστειλαν οι χτεσινές μαζικές πολιτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους δήμους της Αττικής, όπου ο συνδυασμός του Κόμματος, η «Λαϊκή Συσπείρωση», έχει εκλεγεί στη διοίκησή τους, δηλαδή σε Καισαριανή, Χαϊδάρι και Πετρούπολη.

Εκεί, οι αντίστοιχες Κομματικές Οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι οι σημερινοί κομμουνιστές δήμαρχοι, δηλαδή ο Ηλίας Σταμέλος στην Καισαριανή, ο Μιχάλης Σελέκος στο Χαϊδάρι και ο Βαγγέλης Σίμος στην Πετρούπολη, θα είναι ξανά επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Τίτλος των συγκεντρώσεων ήταν «Η δράση του ΚΚΕ στη διοίκηση του δήμου για τη στήριξη του λαού στην πάλη του για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες του», και οι κομμουνιστές δήμαρχοι ανέπτυξαν στις ομιλίες τους τον απολογισμό των πεπραγμένων τους, αναδεικνύοντας με δεκάδες παραδείγματα ότι υλοποίησαν την πιο βασική τους δέσμευση: Να είναι στηρίγματα στους λαϊκούς αγώνες και «αντιπολίτευση» στις αστικές κυβερνήσεις και το κράτος τους.

Μαζικό «παρών» στις συγκεντρώσεις έδωσαν οι εργαζόμενοι στους δήμους στέλνοντας το μήνυμα ότι στηρίζουν τις αγωνιστικές δημοτικές αρχές, για να δυναμώσει και η δική τους πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Β.Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης
Ο Β.Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης
Από τις ομιλίες των τριών δημάρχων αποτυπώθηκε η «συνέχεια» που έχει η αντιλαϊκή πολιτική. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, οι δημοτικές αρχές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέλαβαν όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και ολοκληρώνουν τη θητεία τους με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό που διαπιστώθηκε και στην πράξη είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε η ΝΔ, την αντιδραστική πολιτική και σε ό,τι αφορά τους δήμους, με την υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις προσωπικού κ.λπ. Ξεχωριστή αναφορά έκαναν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην αντιδραστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για την Τοπική Διοίκηση «Κλεισθένης», επισημαίνοντας ότι ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των δήμων, φορτώνοντας νέα βάρη στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Στην Καισαριανή, την ανακοίνωση του Ηλία Σταμέλου ως επικεφαλής του συνδυασμού, έκανε με την ομιλία του ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα 100χρονα του ΚΚΕ και τους ιστορικούς δεσμούς που έχει αναπτύξει το Κόμμα με το λαό στην περιοχή κατονομάζοντας τους κομμουνιστές δημάρχους που κατά καιρούς έχει αναδείξει. Ο Θ. Γκιώνης κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και σε δράση μαζί του, γιατί τα «δύσκολα δεν πέρασαν, όπως λένε, αλλά είναι μπροστά μας». «Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, δύναμη αντίστασης και διεκδίκησης, συσπείρωσης για να ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία. Για να μεγαλώσουν και να αυξηθούν τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και συμφωνεί και η ΝΔ. Για να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης και διεκδίκησης. Για να νιώσουν αδύναμοι κυβέρνηση και κόμματα που τσακίζουν τη ζωή μας. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, να δυναμώσει η εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες τους», σημείωσε.

Ο Μ.Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου
Ο Μ.Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου
Στο Χαϊδάρι την ανακοίνωση του Μιχάλη Σελέκου ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε ο Βασίλης Βούλγαρης, Γραμματέας της ΤΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών Αθήνας του ΚΚΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να κάνει τη διαφορά γιατί αποτελεί το μοναδικό αντίπαλο στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, την ΕΕ, στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Για να δυναμώσουν η ελπίδα και η προοπτική για τη μόνη «καθαρή διέξοδο για το λαό», που είναι η κατάργηση όλων των νόμων των μνημονίων, η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε επίσης ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πετρούπολη, την ανακοίνωση του Βαγγέλη Σίμου ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε η Σταυρούλα Τσίτσου, Γραμματέας της ΤΕ Δυτικών Συνοικιών Αθήνας του ΚΚΕ. Οπως είπε μεταξύ άλλων, καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, «το ΚΚΕ δεν μασάει τα λόγια του, δεν χαϊδεύει αυτιά για να κλέψει ψήφους. Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό, ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις, μέσω εναλλαγής κυβερνήσεων εντός των τειχών του συστήματος. Ο,τι μπορούμε να πετύχουμε θα το πετύχουμε με την πάλη, με την αντιπαράθεση με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Το ΚΚΕ αποκαλύπτει ότι το "τίποτα δε γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει»" είναι το μεγαλύτερο ψέμα, που συμφέρει τους εκμεταλλευτές και την εξουσία τους». Στη συγκέντρωση στην Πετρούπολη παραβρέθηκε ο Γιώργος Παναγής, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.

  • ΧΑΪΔΑΡΙ
    ΧΑΪΔΑΡΙ
    Σε επόμενα φύλλα του «Ριζοσπάστη» θα δημοσιευθούν εκτενή αποσπάσματα από τις ομιλίες των δημάρχων Καισαριανής, Χαϊδαρίου και Πετρούπολης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Ο Ηλ.Σταμέλος, δήμαρχος Καισαριανής
Ο Ηλ.Σταμέλος, δήμαρχος Καισαριανής
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα οι κεντρικές συγκεντρώσεις σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Καισαριανή(24/5/2019)
Πολιτικές συγκεντρώσεις σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη(3/11/2018)
Πολιτικές συγκεντρώσεις σε Καισαριανή, Χαϊδάρι και Πετρούπολη(2/11/2018)
Οι κομμουνιστές δήμαρχοι στο πλευρό των συμβασιούχων(23/6/2017)
Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο β' γύρο(22/5/2014)
Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο β' γύρο(20/5/2014)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org