Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Να είσαι κάτι πιο πάνω από αδελφός, σημαίνει να είσαι σύντροφος!

Ο Κ. Γκουτζηγιάννης
Ο Κ. Γκουτζηγιάννης
Ο Κώστας Γκουτζηγιάννης στον χαιρετισμό του τόνισε πως οι κομμουνιστές «όπου κι αν βρέθηκαν, σε όποιο τόπο, σε όποια χώρα, δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό για την υπόθεσή μας, για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τη σκλαβιά του καπιταλισμού και την εδραίωση του σοσιαλισμού». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία και των Ελλήνων μεταναστών στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, σημειώνοντας πως οι Ελληνες κομμουνιστές «κράτησαν ψηλά την κόκκινη σημαία και από τις δύο πλευρές».

«Το δικό μας λιθαράκι βάζουμε σήμερα κι εμείς με τη σειρά μας στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος εδώ στη Γερμανία, στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος. Ως αναπόσπαστο κομμάτι της ντόπιας εργατικής τάξης, παλεύουμε αιτήματα που αφορούν το σύνολο της εργατικής τάξης της Γερμανίας, στους εργασιακούς χώρους, στην Υγεία, στην Παιδεία, στις γειτονιές, έχοντας πυξίδα μας τον αγώνα για την τελική και οριστική νίκη της εργατικής τάξης εδώ στη Γερμανία», υπογράμμισε.

Ο Χανς - Πέτερ Μπρένερ σημείωσε ότι «η ιστορία και των δύο κομμάτων μας, του ΚΚΕ και του KPD/DKP, είναι γεμάτη από ηρωικούς αγώνες», και μίλησε για την κατάσταση στη Γερμανία σήμερα, αναφέροντας πως το κόμμα τους προσανατολίζεται στο σταμάτημα της αντιδραστικής πορείας που καταγράφεται στη χώρα του και «αναζητά τον αποτελεσματικότερο δρόμο για να φτάσουμε στην επαναστατική ρήξη με τον καπιταλισμό». Εξήρε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για αδελφική σύνδεση και για στενούς δεσμούς αλληλεγγύης στον κοινό αγώνα. «Στηριζόμαστε στη δική μας επαναστατική πείρα, όπως και σε αυτήν των μπολσεβίκων και της Κομμουνιστικής Διεθνούς (...) Ο κοινός μας εχθρός είναι το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα», σημείωσε.

Ο Τβ. Τας
Ο Τβ. Τας
Ο Τβεφίκ Τας τόνισε ότι λίγα κόμματα σήμερα διατηρούν τη μαρξιστική - λενινιστική παράδοση και συνεισφέρουν και με τη δική τους προσπάθεια, και ότι «στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα υπάρχει ένα κόμμα που με τη στάση του και την επιμονή του, εκφράζει την ανάγκη διατήρησης αυτής της παράδοσης και του ταξικού αγώνα (...) Τιμάμε το ΚΚΕ για τη μεγάλη επίδρασή του στη διατήρηση και συνέχιση της παράδοσης και τη συνεισφορά του στην ιστορική συνείδηση (...) Το ΚΚΕ δεν άφησε ποτέ τον αγώνα μας για τη σοσιαλιστική επανάσταση (...) βασισμένο στην κομμουνιστική θέληση ύψωσε ακούραστα την κόκκινη σημαία όλο και πιο ψηλά». «Για εμάς, τα μέλη του ΚΚ Τουρκίας, το ΚΚΕ είναι κάτι παραπάνω από ένα αδελφό Κόμμα. Να είσαι κάτι πιο πάνω από αδελφός, σημαίνει να είσαι σύντροφος!», υπογράμμισε.


Ο Χ. Π. Μπρένερ
Ο Χ. Π. Μπρένερ

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org