Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Τιμάμε τα 100χρονα βάζοντας ψηλά τον πήχη της ισχυροποίησης του ΚΚΕ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο «Εθνος», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την 100ή επέτειο του Κόμματος, είπε:

«Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματός μας και έχουμε βάλει πραγματικά ψηλά τον πήχη. Να ανταποκριθούμε στο βασικό καθήκον που θέσαμε με το 20ό Συνέδριό μας, το καθήκον της ολόπλευρης ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Κι αυτό σημαίνει το Κόμμα μας να γίνει ικανό να ηγηθεί της πάλης της εργατικής τάξης και όλου του λαού, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία. Με όπλο τα διδάγματα που απορρέουν από την 100χρονη, γεμάτη αγώνες και θυσίες, πορεία του Κόμματος μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της επετείου, ο Δ. Κουτσούμπας είπε:

«Μεγάλες συναυλίες, φεστιβάλ κινηματογράφου, θεάτρου, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλου αρχειακού υλικού, διαγωνισμούς, ημερίδες και διημερίδες για την Ιστορία, αλλά και τα σύγχρονα προβλήματα στην Ελλάδα και τον κόσμο, εκδόσεις. Μέσα σε όλα αυτά ξεχωρίζουμε τα Φεστιβάλ Νεολαίας το Σεπτέμβρη, το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο τον Ιούλη, τη Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα το Νοέμβρη για την 20ή Διεθνή Συνάντηση, με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση, τέλος του Νοέμβρη του 2018».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκθεση εικαστικών έργων προς τιμήν των 100χρονων του ΚΚΕ (6/11/2018)
Σε πορεία κορύφωσης οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ΚΚΕ (6/11/2018)
Κάντε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ! (25/9/2018)
Συνεχίζουμε τη θετική προσπάθεια για αύξηση της διακίνησης (28/4/2018)
Βάζουμε ψηλά τον πήχη της διακίνησης της Διακήρυξης της ΚΕ (11/1/2018)
Συνάντηση και συζήτηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (23/9/2017)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org