Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Αλλη μια περατζάδα από το υπουργείο Αμυνας

Την καθιερωμένη του πλέον βόλτα από το υπουργείο Αμυνας έκανε χτες ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ, αυτήν τη φορά με αφορμή την υπογραφή συμφωνίας για την έναρξη πιλοτικού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο στρατόπεδο «Παπάγου», όπου πρωτοστατεί η αμερικανική «Envipco», σε συνεργασία με την ελληνικών συμφερόντων «Texan Environmental Management».

Οπως είπε στην ομιλία του εκεί, η συμφωνία έρχεται ως αποτέλεσμα των ενεργειών που έγιναν στη ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ ήταν «τιμώμενη χώρα». Πρόσθεσε, στη λογική τού ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως γέφυρα για τα επιχειρηματικά σχέδιά τους προς την ενδοχώρα της Βαλκανικής, ότι «η Ελλάδα θα γίνει ένας σημαντικός κόμβος τόσο για την ενθάρρυνση της ανακύκλωσης, όσο και για την εξαγωγή αυτής της τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, τέτοιες κινήσεις οδηγούν προς τον περιλάλητο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ - Ελλάδας, που όπως προσδιόρισε, θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ στις 13/12, υπό τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μ. Πομπέο. Από ελληνικής πλευράς αναμένεται να παραστεί ο αναπ. ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος.

Ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο «για όλα όσα κάνετε προκειμένου να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε και να εμβαθύνουμε τη σημαντική συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών μας».

Ο δε Καμμένος διαβεβαίωσε από πλευράς κυβέρνησης ότι «διατιθέμεθα αυτό το πιλοτικό σχέδιο να το αναπτύξουμε σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν δομές των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να μπουν στον τομέα της ανακύκλωσης», διευρύνοντας το τέτοιο πεδίο κερδοφορίας για τους ξένους και ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org