Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΘΑΣ
Ατομική λύση δεν υπάρχει

Με εργαζόμενους στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας συζήτησε το στέλεχος του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με εργαζόμενες στην καθαριότητα της Φιλοσοφικής
Από τη συζήτηση με εργαζόμενες στην καθαριότητα της Φιλοσοφικής
«Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΝΔ - ΕΕ πρέπει να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο. Ατομική λύση δεν υπάρχει», τόνισε ο Χρήστος Μπάθας, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Το στέλεχος του ΚΚΕ συνομίλησε με καθαρίστριες, με εργαζόμενους στο κυλικείο και με διοικητικούς υπαλλήλους, καλώντας τους όλους να συμμετάσχουν στην απεργία στις 24 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Επισήμανε ότι πρέπει να συνειδητοποιηθεί ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σαν εργαλείο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που στόχο έχει να ενσωματώσει την εργατική λαϊκή αγανάκτηση, να στρέψει τις αντιδράσεις σε ακίνδυνες για το σύστημα διόδους εκτόνωσης.

Σ' αυτό το πνεύμα, υπενθύμισε ότι η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει βάλει την υπογραφή της σε σοβαρά εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης, όπως είναι η εκ περιτροπής εργασία, οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, τα μεροκάματα πείνας, ενώ είχε απευθύνει και κάλεσμα για απεργοσπασία στην απεργία που είχε προκηρύξει το ΠΑΜΕ για τις 17 του Δεκέμβρη.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, είπε, είναι υπόθεση όλων κι έχει και άμεση σχέση με το μέλλον που θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν καλύτερα απ' όλους τα προβλήματά τους, το ΚΚΕ προσπαθεί να εξηγήσει τις αιτίες και να δώσει προοπτική, αναδεικνύοντας τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Τους κάλεσε, τέλος, να βρεθούν με το ΚΚΕ στους δρόμους, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες γιατί τα χειρότερα είναι μπροστά και μόνο ένα ενιαίο μέτωπο της εργατικής τάξης, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες μπορούν να τα εμποδίσουν, να τα αποτρέψουν, να δρομολογήσουν εξελίξεις προς όφελος του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ορμή στη δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη(2018-11-10 00:00:00.0)
«Η σπίθα που άναψε να γίνει φωτιά»(2011-12-14 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης(2010-02-24 00:00:00.0)
Ολοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ(2005-05-07 00:00:00.0)
Με νέους αγώνες απαντάμε στον αυταρχισμό(1998-05-28 00:00:00.0)
Μονόδρομος η κλιμάκωση(1997-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ