Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΑΡΟΓΙΑΝ
Ικανοποίηση από τη μεταξύ τους συνάντηση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Νέα συνάντηση είχαν χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΚΟ, Μάριος Κάρογιαν, με θέματα που άπτονται της κυβερνητικής συνεργασίας. Μετά τη λήξη της συνάντησης ο Μ. Κάρογιαν υποστήριξε ότι πραγματοποιήθηκε μία «πολύ δημιουργική και ουσιαστική συζήτηση» και «τέθηκαν όλα επί τάπητος», προσθέτοντας ότι θα ενημερώσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ και από εκεί και πέρα τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα πάρουν τις αποφάσεις. O πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε ότι έχει πάρει ικανοποιητικές απαντήσεις όσον αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν και πως το 98% των όσων συζητήθηκαν αφορούσαν το κυπριακό.

Χτες, σε ψήφισμα της, η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε ομόφωνα ότι «για την Κυπριακή Δημοκρατία δε νοούνται εγγυητές ούτε επεμβατικά σώματα», διακηρύττοντας ότι υποστηρίζει την αποκατάσταση της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και ενότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Κυπριακό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι «το κεφάλαιο της ασφάλειας - εγγυήσεων αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για τον κυπριακό λαό και ουσιώδες ζήτημα για την κατάληξη των εν εξελίξει προσπαθειών επίλυσης του κυπριακού προβλήματος». Καταγγέλλει ακόμα την «αυθαίρετη ερμηνεία της Συνθήκης Εγγυήσεως από την Τουρκία, για να προσδώσει νομιμότητα στην τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η Ολομέλεια της Βουλής «καλεί την Τουρκία να σεβαστεί και να αποκαταστήσει άμεσα την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων πολιτών», προκειμένου να αποδείξει «έμπρακτα τη συμβολή της στην επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ